Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izaslanik UN-a:

'Ne dopustite da se ponovi Srebrenica'

Staffan de Mistura
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.10.2014.
u 16:49

De Mistura oživio je sjećanja na raspad Jugoslavije kada su snage bosanskih Srba umarširale u Srebrenicu koja je trebala biti pod zaštitom UN-a te ustrijelile više od 8000 muslimanskih muškaraca i dječaka

Izaslanik UN-a pozvao je Tursku da spriječi pokolj u sirijskom pograničnom gradu Kobaniju u rukama islamskih državnih boraca, rekavši da se boji kako će se ponoviti pokolj u Srebrenici 1995. godine, javlja Reuters.

Staffan de Mistura, izaslanik UN-a za Siriju, pozvao  je Ankaru da dopusti "volonterima" prijeći granicu tako da mogu pomoći kurdskim paravojnim snagama obrane grada koji se nalazi nadomak turskog teritorija.

De Mistura je oživio sjećanja na raspad Jugoslavije kada su snage bosanskih Srba umarširale u Srebrenicu koja je trebala biti pod zaštitom UN-a te ustrijelile više od 8000 muslimanskih muškaraca i dječaka.

Sjećate li se Srebrenice? Mi se sjećamo. Mi nikad nećemo zaboraviti i vjerojatno si nikada nećemo moći oprostiti – rekao je na konferenciji za novinare.

Turska je stacionirala tenkove na brdima iznad Kobanija, ali dosad je odbila intervenciju bez sveobuhvatnog sporazuma sa SAD-om i drugim saveznicima o sirijskom građanskom ratu. Također je spriječila turske Kurde da prijeđu granicu kako bi pojačale snage Kurda u obrani grada.

>> Džihadisti zauzeli srce Kobanija: Kurdi bježe od pokolja

>> 'Kobani je pao': U osvajanju poginuo 10-godišnji džihadist

Komentara 40

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:20 10.10.2014.

Vjerovatno se već i dogodila tragedija kurdskog naroda, ovo je čisto laprdanje smušenjaka, a nakon ove tragedije naće se već nekakav turski dejan da sve negira.....

BA
bakulušić
17:28 10.10.2014.

Ako su tamo Nizozemci, nema im spasa.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:31 10.10.2014.

UN- Udruga Nesposobnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije