Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poseban status

Pukovnik s povlasticama: Sanader čak 29 puta izlazio iz Remetinca

sanader (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
Autor
Ivanka Toma
02.11.2011.
u 09:02

Peran tvrdi da je Sanader u nadležnosti suca, a sud kaže da brigu o njemu vodi Uprava za zatvorski sustav

Otkad je izručen Hrvatskoj, dakle od 18. srpnja do kraja listopada, u nešto više od tri mjeseca, Ivo Sanader je čak 29 puta zbog liječničkih pregleda i liječenja izlazio iz istražnog zatvora u Remetincu!

Iako je, otkad je u Remetincu, trećinu vremena bio izvan pritvorskih zidina obilazeći liječnike, na kraju se pokazalo da je Sanaderovo zdravstveno stanje zapravo u skladu s njegovom životnom dobi i načinom života.

Dežurni liječnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb Hrvoje Jurin je, nakon što je bivši premijer vikend proveo na Rebru, izjavio da je Sanader stabilnog zdravstvenog stanja te da mu se kontinuirano prati srčani ritam i opetovanim mjerenjima nadzire arterijski tlak.

Tegobe prosječnog Hrvata

Predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila Davor Miličić, koji je i zaslužan za Sanaderovu hospitalizaciju, rekao je pak da je koronarografija pokazala “određene promjene na krvnim žilama, ali ne takve da bi bio potreban bilo kakav zahvat”.

Bivši premijer, pokazalo se na kraju, pati od tegoba na koje se može potužiti gotovo svaki prosječni Hrvat njegovih godina – ima povišen krvni tlak (u petak se spominjalo 150/90, što inače liječnici smatraju da je na granici normalnog). Sanader je tvrdio da ima povišen šećer u krvi, i da mu je vrijednost 5,5, no to je normalna vrijednost jer je granica 6, a po novim standardima, čak do 8. Navodi se još srčana aritmija, ali to inače spada u posljedice stresa. Nakon svih mogućih pretraga i odgode ročišta u petak, ispada da je osnovni problem u tome što Sanaderu treba promijeniti tablete za tlak.

U rukama najboljih

Budući da je za Sanaderove “izlaske” i odlaske k liječnicima odgovorno vodstvo zatvora u Remetincu, koji pak spada pod Upravu za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, poslali smo im niz pitanja kako bi objasnili ima li, kako se to može zaključiti iz dostupnih informacija, i zašto, bivši premijer privilegirani status.

Pitali smo na koje je preglede Sanader izlazio, u koje bolnice, zašto se za zdravstveno stanje bivšeg premijera ne mogu brinuti “obični” liječnici, nego to preuzimaju šefovi bolničkih odjela te zašto se Sanader za specijalističke preglede ne koristi uslugama zatvorske bolnice. No, iz Ministarstva pravosuđa dobili smo kratak dopis koji potpisuje ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Branko Peran, u kojem se kaže da je Sanader u nadležnosti suca koji vodi postupak. Na Županijskom sudu u Zagrebu, međutim, tvrde da to nije istina, nego da o odlascima k liječniku, kao i o prijevozu, brigu vodi Uprava za zatvorski sustav.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede

Komentara 30

MA
maklin
09:14 02.11.2011.

Vidi se samo to da sanader još uvijek izigrava cijeli hrvatski sustav, i koliko god je ZLA donio ovoj zemlji još uvijek ima onaj smijeh da još malo *aje*ava dok može. Sve mu to dopušta naš Sud i pravosuđe pod upravom Šeksa.

PI
prava istina
09:16 02.11.2011.

G.Sloković, apsolutno nikakvog razloga nema da g.Sanader ide u zatvorsku bolnicu. Nije mi jasno zbog čega to ne naprave. Svaki zatvorenik, ako mu u samom zatvoru nemogu pomoći, mora ići u zatvorsku bolnicu. Ovo je lakrdija. Eto, recimo, nek zbog stresa stvarno otkaže srce Sanaderu, bit će to prebacivanje ko ping-pong lopticama. Naravno da je samo stres u pitanju. Pa konačno ova pozicija od premjera do Remetinca je ubitačna i ne bi bilo čudno da mu srce otkaže.

OB
-obrisani-
09:13 02.11.2011.

Izlaze li svi zatvorenici na isti naćin ili samo Pukovnik ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije