Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočio marjanović

"Pukanićev stan bio je osinje gnijezdo zbog blizine Mesićeva"

jocic
HaloPix/Pixsell
03.12.2010.
u 17:21

Tamo je uvijek bilo puno policije i netko nas je mogao vidjeti, rekao je na suđenju svjedok Tomislav Marjanović

– Hrvatska je Republika kao što je i Srbija Republika. Ovdje ima krune, ali nema kralja pa ovaj svjedok ne može biti krunski svjedok. Kada ova država, daj Bože, bude imala kralja, onda će on moći biti krunski svjedok, a do tada može biti samo svjedok suradnik ili pokajnik – kazao je danas na početku suđenja Sreten Jocić razglabajući o statusu svjedoka Tomislava Marjanovića koji je videovezom iz Zagreba svjedočio na suđenju Jociću i ostalima na Specijalnom sudu u Beogradu.

Novi Jocićev šou

Te rečenice bile su uvod u još jedan teatralni šou u izvedbi Sretena Jocića, koji je ispitivao Marjanovića.

– Ne znam tko bi mogao potvrditi moje navode jer bi taj na sebe preuzeo krivnju, a nitko nije lud da to učini. Vi možete potvrditi moje navode, a kako sam čuo, vi ste spominjali da biste išli na poligraf. I ja bih išao s vama na poligraf jer bi se onda pokazalo da od 2003. iza svakog drugog ubojstva u Bugarskoj stojite vi. Vi znate da ste sam vrh, a ja za vas nisam radio kao doušnik. Imam ovaj status stjecajem okolnosti – kazao je danas Tomislav Marjanović odgovarajući na Specijalnom sudu u Beogradu na pitanja Sretena Jocića.

A Jocića, kojem se zajedno sa Željkom Milovanovićem i Milenkom Kuzmanovićem sudi zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008., zanimalo je tko može potvrditi Marjanovićeve navode o svađi s Robertom Matanićem, planiranju ubojstva, praćenju. Kao i sva prijašnja ročišta, Jocić je i jučerašnje iskoristio kao pozornicu za svoj teatar apsurda.

Marjanović: Gotovina se skrivao ispod mog kreveta

Zanimalo ga je tako sve o Marjanoviću, počevši od toga gdje je služio vojsku, koliko poznaje oružje, kada se oženio, a dotaknuo je i generala Gotovinu. Najprije je upitao Marjanovića poznaje li Gotovinu.

– Ne – odgovorio je svjedok.

– A je li se on skrivao u Podlapači? – upitao je Jocić. Prije nego što je predsjednik vijeća uspio zabraniti to pitanje, Marjanović je ispalio kao iz topa:

– Je, skrivao se ispod mog kreveta.

S tim odgovorom tema Gotovine nije bila iscrpljena jer je Jocića, primjerice, zanimalo je li svjedoku poznato da su se poznavali Niko Franjić i general Gotovina.

– Ne, nije mi poznato – odgovorio je svjedok.

– A je li vam poznato da se Franjić poznavao s Karamarkom? – nije Jocić zaboravio svoju vječnu inspiraciju.

– Ne – kratko je odgovorio svjedok. Kako je Jocić u svojim pitanjima često prelazio granicu dobrog ukusa, predsjednik vijeća više ga je puta upozorio da pazi na svoje ponašanje. Neka od pitanja mu je i zabranio, primjerice, kada je Jocić naveo da su se po Marjanovićevu iskazu optuženici kretali u trojkama.

– To kod nas u Srbiji zovu četničke trojke – kazao je Jocić.

– Jociću, pazite na ponašanje jer ovdje je ipak riječ o ozbiljnom djelu – opomenuo ga je sudac. Jocić je zatim zatražio da Marjanović opiše kako je Jocić izgledao kad ga je, kako je kazao, vidio u jednome beogradskom hotelu u društvu s Đurovićem.

– Bili ste deblji – kazao je Marjanović.

– A kakvu sam kosu imao? – pitao je dalje Jocić.

– Dužu – odvratio je svjedok.

U raspravu se tada upleo predsjednik vijeća te zapitao:

– Marjanoviću, je li ta osoba koju ste vidjeli sada u sudnici?

– Je – odgovorio je svjedok.

Tada je Jocić sudu predočio jednu svoju fotografiju iz tog vremena. Na fotografiji je snimljen iz profila pa je Marjanović kazao da ga iz tog kuta ne može sa sigurnošću prepoznati. Poligraf, kao sredstvo dokazivanja istine, tražio je i Željko Milovanović. Kada mu je svjedok odgovorio da bi pristao na poligraf, Milovanović mu je odgovorio:

– E onda bih ja u tom slučaju pristao na 40.000 godina robije, a ne samo na 40 godina.

Pukanićev stan bio osinje gnijezdo

Prije nego što je Jocić počeo postavljati pitanja, Marjanovića su ispitivali odvjetnici Željka Milovanovića.

Na upit jednog od njih zašto su Pukanića počinjali pratiti od mjesta gdje radi, a ne od mjesta gdje stanuje, Marjanović je kazao:

– Zato što je Pukanićev stan bio osinje gnijezdo jer se nalazio pored stana predsjednika Republike Stjepana Mesića, a tamo je uvijek bilo puno policije i netko nas je mogao vidjeti.

Kako Marjanović nije završio svoje svjedočenje, on će svoj iskaz nastaviti davati i u veljači, kada bi trebao biti ispitan i Slobodan Đurović.

Komentara 16

OB
-obrisani-
04:39 04.12.2010.

Za sve je kriv SDP - prokleti bili,sve su uništili

OB
-obrisani-
17:41 05.12.2010.

Pukanićev stan je bio osinje gnijezdo jer se nalazio pored stana predsjednika Republike Stjepana Mesića. --------------------------------------------------------- Je, oba stana se nalaze u Ilici ! :) Dijeli ih samo 50-tak kućnih brojeva i jedna ulica.

Avatar punkufer
punkufer
12:05 04.12.2010.

Ciganska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije