Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ročište zbog lajanja

Psu Medi skraćen pritvor, može biti vani od 7 do 22

03.02.2015., Peroj - Medo je jedini pas u Hrvatskoj koji je dobio sudsku zabranu zbog koje ne smije lajati od dvadeset sati do osam ujutro. Ako Medo zalaje, i to samo jednom, njegovi vlasnici morat ce platiti 20 tisuca kuna, zbog cega je Medo tijekom noci
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
19.05.2015.
u 07:15

Supružnici Vukotić tužili su Medine vlasnike, obitelj Šimunović, zbog "nesnosnog lajanja" njihova psa

Nesvakidašnja sudska priča o psu Medi iz Peroja kraj Pule jučer je na Općinskom sudu u Puli nastavljena, ali se kraj još ne nazire. No, dobra vijest za Medu, kojem je bio određen noćni pritvor od 20 do 8 sati ujutro, jest da može biti više na slobodi, do 22 sata, a ujutro može van u 7 sati.

Supružnici Vukotić koji su Medine vlasnike, obitelj Šimunović, tužili zbog, kako tvrde, Medina nesnosnog lajanja po cijele dane i noći, u iskazima su ponovili da zbog Mede trpe.

– Nespavanje, zujanje u ušima, zdravstvene tegobe, svi veliki i važni događaji u mojem životu uništeni su zbog tog psa – kazala je gospođa Vukotić. Sud je naložio psihijatrijsko vještačenje kako bi se ustvrdilo koliko Medin lavež utječe na njezine tegobe, a obitelji Šimunović naloženo je da plati tri tisuće kuna kako bi se provelo već ranije naloženo vještačenje glasnoće Medina laveža. Anton Šimunović, koji je jučer saslušan, u prilog tvrdnji da susjedi Medu provociraju donio je na sud punu vrećicu krhotina stakla, kamenja, češera, čak i pileću kost, za koje tvrdi da na Medu bacaju susjedi kako bi ga izazvali. Vukotiću je dao i zviždaljku rekavši mu da je za "stereo zviždanje" jer je njegova žena zviždanjem uznemiravala Medu. Vukotić ju ju bacio na pod, a atmosferu je smirila sutkinja rekavši da ne rade cirkus u sudnici.

>> Koliko glasno laje Medo? Sud odredio vještačenje buke

>> Sud kaznio psa zbog lajanja i odredio mu 'pritvor'

Komentara 23

LA
Lavica7
08:32 19.05.2015.

Mozda bi trebalo zabranit drzanje psa na lancu!

AN
ann90
07:42 19.05.2015.

jadan pas,ispašta zbog ludih ljudi

SE
Secli
12:12 19.05.2015.

Svi vi koji komentirate protiv ljudi u ovom slučaju niste u pravu.Naime moj susjed je prije dvije godine nabavio šarplaninca kojeg je stavio iza kuće na lanac i taj pas je jednostavno poludio u tim uvjetima i on neprestano laje.Dakle nije problem u psu nego u vlasniku koji ga drži u nehumanim uvjetima.Imam malu bebu i sinoc otvorim prozor u spavačoj di mali spava i ja čujem psa na babyphone u dnevnom boravku kako laje.Jel to normalno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije