Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar Silver

Pružite privremeni dom štencima i postanite socijalizator budućih pasa pomagača

Centar Silver
Foto: Centar za rehabilitaciju Silver
1/3
08.07.2016.
u 21:22

U Centru za rehabilitaciju Silver školuju se psi pomagači, psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi, koji se uključuju u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju.

Da bi obavili svoj zadatak, prije nego krenu s programom školovanja koji traje osam mjeseci, psi pomagači odrastaju u obitelji socijalizatora. Bez njih nezamislivo je i školovanje, jer kod njih se navikavaju na život u obitelji i razne životne okolnosti u kojima se budući korisnik psa pomagača može naći. U obitelji socijalizatora moraju savladati i osnove ponašanja, kako pristojno hodati na lajni, moraju naučiti sjesti, dati šapu i druge osnovne trikove.

Za vrijeme socijalizacije volonteri imaju stručnu pomoć i podršku Centra Silver, a psi osiguranu hranu i veterinarsku skrb. Socijalizacija traje 14 do 16 mjeseci, a nakon toga slijedi školovanje pasa. Vikendom se vraćaju u obitelj socijalizatora, a upravo to vrijeme potrebno je i psima i socijalizatorima kako bi se lakše rastali kad pas krene na svoj zadatak. Da biste postali socijalizator, morate biti u Zagrebu ili bližoj okolici, a vaši ukućani moraju se složiti s dolaskom šteneta. Uz dovoljno vremena, treba vam ljubav i volja koju ulažete u socijalizaciju psa pomagača, a morate biti spremni surađivati sa Centrom Silver na specifičnom odgoju šteneta.

Više informacija možete pronaći na www.czrs.hr, a možete se javiti i na telefone 01/23-94-451 ili 099/60-94-923.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije