Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod Vukovara

Protiv Marijana Kustića podignuta optužnica zbog izazivanja prometne nesreće

Gospić: Konferencija za medije Marijana Kustića i Dražena Jurkovića
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
13.03.2019.
u 14:18

U nesreći koja se dogodila 8. lipnja prošle godine teško je ozlijeđen Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Tri dana nakon pobjede na izborima u Ličko-senjskoj županiji Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podignulo je optužnicu protiv čelnika HDZ-a ličko-senjske županije Marijana Kustića zbog izazivanja prometne nesreće. U priopćenju DORH-a ne navodi se ime Marijana Kustića nego samo stoji kako je na temelju rezultata provedenog istraživanja podignuta optužnica protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Okrivljeniku se stavlja na teret da je 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati upravljao osobnim automobilom marke BMW 5 županijskom cestom broj 4111 (Bobota-Vera) iz smjera mjesta Vera prema raskrižju s državnom cestom broj 2 koja je na raskrižju prometnim znakom "obavezno zaustavljanje" označena kao cesta s prednošću prolaska. Tereti ga se da je lakomisleno smatrao da neće doći do štetnih posljedica pa protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama dolaskom do navedenog raskrižja nije zaustavio osobni automobil kako bi propustio druge sudionike u prometu koji se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska i zadržavaju smjer kretanja. Ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke Peugeot 308 koje se kretalo kolnikom navedene državne ceste iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara i na raskrižju zadržavalo smjer kretanja, stoji u priopćenju DORH-a.

Dalje navode kako je potom došlo i do udara u još jedno vozilo koje je radi uključena u promet stajalo na kolniku neposredno ispred raskrižja s državnom cestom.

– Putnik u osobnom automobilu kojim je upravljao okrivljenik zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, dok je suvozač u osobnom automobilu marke Peugeot 308 zadobio osobito tešku tjelesnu ozljedu, navodi DORH. Suvozač mu je bio Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Poslije nesreće Kustić je jedno vrijeme boravio i u vukovarskoj bolnici gdje se oporavljao od zadobivenih ozljeda. Inače, dan prije nesreće u Bogdanovcima, nedaleko od Vukovara, hrvatska nogometna reprezentacija održala je otvoreni trening u sklopu priprema pred SP u Rusiji. Poslije održanog treninga u Hrvatskom domu u Vukovaru organizirana je i prva dodjela trofeja HNS-a na kojoj je nazočio i Kustić.

VIDEO Marijan Kustić o izborima u Lici

Komentara 2

AN
antonelić
20:32 13.03.2019.

kustić malo po malo postaje kandidat za vrh hadeze-a ... mi trebamo takve kadrove koji će nas povesti u blagostanje , vrijedne neimare koji nemaju jedan radni dan u realnom sektoru ...

MI
Mimizo
14:32 13.03.2019.

sad če krenuti hajka moralnih vertikala od bere,mrak,beljka,petrova i drugih veličina za ostavkom dotičnog političara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije