Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pale se zastave

Prosvjedi tresu arapski svijet, pet osoba poginulo

prosvjedi u tunisu (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
14.09.2012.
u 15:15

Tri osobe poginule su u Tunisu tijekom upada prosvjednika u američko veleposlanstvo. Jedna osoba poginula je u Sudanu, a jedna osoba poginula je i u prosvjedima u Libanonu

Najmanje pet osoba poginulo je u prosvjedima koje je među muslimanskim svijetom izazvala najava o skorom izlasku antiislamskog filma "Nevinost muslimana". Prosvjedi koji su započeli u utorak brzo su se proširili, a najviše ljudi, njih troje, poginulo je u Tunisu tijekom upada prosvjednika u američko veleposlanstvo. Jedna osoba poginula je u Sudanu gdje su se na meti prosvjednika našlo njemačko i britansko veleposlanstvo, a jedna osoba poginula je i u prosvjedima u Libanonu. Muslimana koji su uvrijeđeni ismijavanjem proroka Muhameda nastavili su s prosvjedima u Jemenu i Egiptu.

 Prema posljednjim informacijama, nakon što su prosvjednici ispred veleposlanstva SAD-a u Tunisu zapalili američku zastavu nad veleposlanstvom se nadvio crni dim, a interventna policija koja je pozvana kako bi zaštitila veleposlanstvo u zrak je ispalila nekoliko hitaca upozorenja.

U sudanskoj prijestolnici Kartumu prosvjednici su upali u veleposlanstvo Njemačke te poderali zastavu, razbili prozore i zapalili vatru ispred glavnih vrata, javljaju svjetski mediji. Već danima prosvjeduju zbog najave antiislamskog filma objavljenog na internetu, a nakon uništavanja britanskog veleposlanstva, sada su se okomili i na njemačko.

Bacaju kamenje na obje zgrade, a policija je morala koristiti suzavce kako bi zaustavila oko 5000 prosvjednika. Oni, osim toga, pokušavaju ući i u britansko veleposlanstvo.

Svi zaposlenici veleposlanstva su dobro, a njemački ministar vanjskih poslova kazao je da su prosvjednici nakon uništavanja zgrade ondje postavili islamsku zastavu. Pobune koja je prvenstveno počela zbog filma "Nevinost muslimana", čini se, prešla je u sasvim nešto drugo jer Njemačka, kao ni Velika Britanija, nemaju nikakve veze s filmom čija montaža se trenutno odvija u SAD-u.

>> Napali i veleposlanstvo SAD-a u Jemenu, prosvjednici pale zastave

Komentara 47

ĆA
ćaćaća
15:32 14.09.2012.

ameri bace kost ovi se podave a onda oni dolaze kao spasitelji..prodaju im oružje uzmu im naftu i druge resurse a onda vode mirotvornu politiku u kojj su oni posrednici i organizatori sastanaka..smjeh do ja.a ...lol

Avatar poljicanin
poljicanin
15:34 14.09.2012.

Treba ih dobro zasuti bombama,ionako ih previše ima.Kada umiru od gladi traže pomoć Europe,neka ih Muhamed i kuran hrane...

CH
chemica
15:27 14.09.2012.

Lijepu poparu zakuhala "američka demokracija" i njezina "sloboda govora"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije