Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi i dalje traju

Napali i veleposlanstvo SAD-a u Jemenu, prosvjednici pale zastave

jemen,prosvjednici
Reuters/PIXSELL
13.09.2012.
u 11:58

Šestero prosvjednika došlo do glavnih vrata i pokušalo razbiti prozore na sobi u kojoj su se nalazili zaštitari

Nakon prekjučerašnjeg napada u Benghaziju u kojem je ubijen američki veleposlanik Chris Stevens, gnjevni prosvjednici danas su napali i američko veleposlanstvo u jemenskoj metropoli Sani, javlja Al Jazeera. Prosvjednici su sa zida zgrade skinuli znak veleposlanstva, kao i američku zastavu koju su zapalili, a CNN javlja da je šestero prosvjednika došlo do glavnih vrata i pokušalo razbiti prozore na sobi u kojoj su se nalazili zaštitari. Zapaljeno je i nekoliko diplomatskih vozila, dok su sigurnosne snage upotrijebile vodene topove i pucnjeve upozorenja.

>> Američki ratni brodovi na putu za Libiju, u akciji i bespilotne letjelice

Još traju neredi ispred američkog veleposlanstva u Kairu. U sukobu s policijom ozlijeđeno je oko 30 ljudi, uključujući i više od 10 policajaca. Ministar unutarnjih poslova rekao je da je policija upotrijebila suzavac kako bi rastjerala gomilu, a uhićeno je najmanje 12 ljudi.

Egipatski predsjednik Muhamed Mursi osudio je film "Nevinost muslimana" Sama Bacilea, izraelskog redatelja s kalifornijskom adresom, u kojemu se ocrnjuje muslimanski prorok Muhamed, a koji je i izazvao gnjev brojnih muslimana diljem regije.

– Osuđujem i protivim se svima koji vrijeđaju našeg proroka – rekao je Mursi u posjetu u Bruxellesu.

Neredi su zabilježeni i u Tunisu gdje su ispred američkog veleposlanstva paljene američke zastave.

Komentara 21

YA
yan
12:21 13.09.2012.

Volio bih pogledat film pa da vidim kaj muslimanski svijet vidi kao vrjedjanje , ovako mi nije jasno zakaj tolika frka ...............

DI
duncan_idaho
12:47 13.09.2012.

13.09.2012. u 12:15h istina_boli je napisao/la: ______________________________________________________________ neznam ko je ludji, al ti si glup ako nisi shvatio da je film napravio Židov

IB
istina_boli
12:15 13.09.2012.

Tko je ludji, Ameri koji muslice izazivaju, ili muslici koji se pale ko kerozin na tzv. proroka. Samo nek se medjusobno rokaju, za bolje i nisu, samo da ostale ne uvlace u to njihovo sranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije