Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na meti Uskoka

Proširenje istrage protiv Rimac: Žalac bez komentara na optužbe da je bratu sređivala državni ispit

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.08.2020.
u 12:21

Prema neslužbenim izvorima posljednjim proširenjem istrage obuhvaćen je i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Domagoj Validžić

Bivša ministrica Gabrijela Žalac u četvrtak nije bila dostupna za komentar informacije da je osumnjičena u trećem proširenju istrage protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac koja je u četvrtak ponovno ispitana u Uskoku.

Žalac nije odgovarala na telefonske pozive i poruke nakon što su mediji objavili da je ona jedna od osumnjičenih na koje je Uskok u srijedu proširio istragu protiv Rimac.

Neslužbeno se doznaje da se Žalac, koja je s dužnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova EU razriješena u srpnju prošle godine, našla na meti Uskoka u dijelu istrage koji se tiče namještanja polaganja državnog ispita. Navodno jer je kontaktirala Rimac kako bi taj ispit sredila za brata.

Prema neslužbenim izvorima posljednjim proširenjem istrage obuhvaćen je i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Domagoj Validžić koji je u međuvremenu, po riječima ministra Tomislava Ćorića, zatražio razrješenje.

Pod istragom još nekoliko državnih tajnika

Pod istragom je navodno još nekoliko državnih tajnika, a ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica izvijestio je u četvrtak da je od tužiteljstva zatražio informaciju o kojim je osobama riječ.

Upitan hoće li državni tajnici i pomoćnici u ministarstvu biti smijenjeni ukoliko istraga pokaže da su bili u kontaktu s Rimac, Malenica je odgovorio da će ''postupiti sukladno službeničkom zakonodavstvu i poduzeti potrebne korake''.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako očekuje da se daljnji postupci provedu temeljito u razumnim rokovima, a ako će odgovorni biti ljudi s političkim dužnostima Vlada će povući i političke poteze.

Rimac iznijela obranu, ali nije odgovarala na pitanja

Nakon proširenja istrage Josipa Rimac, koja se nalazi u istražnom zatvoru, u četvrtak je ponovno ispitana u Uskoku, a njena odvjetnica Lidija Horvat kazala je da je iznijela obranu, ali nije odgovarala na pitanja.

Tijekom petka očekuje se i sudsko ročište o produljenju istražnog zatvora Josipi Rimac u kojem se nalazi od kraja srpnja.

Uz Rimac, u Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija koji su pušteni da se brane sa slobode.

Komentara 2

LU
Ludwig.....
12:44 27.08.2020.

Jel ima uopće netko u dvoglavoj partiji tko diplomu nije stekao pomoću partijske knjižice ili pomoću spolnog organa, kada je o drugaricama riječ...?!

TA
Tarica1912
13:19 27.08.2020.

Ma ona nije odavde!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije