Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje u životnoj opasnosti

Propucani migrant operiran i četvrti put. Policija ne želi iznositi detalje

Policija o propucanom migrantu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/8
19.11.2019.
u 13:17

Iz primorsko-goranske policije rekli su kako su na mjestu događaja obavili očevid i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja te su predani na vještačenje

Migrant koji je u subotu teško ozlijeđen u policijskom propucavanju na području Tuhobića u ponedjeljak je operiran i četvrti put, no stanje mu je i dalje nepromijenjeno – bez svijesti je te i dalje u životnoj opasnosti. Od dežurnog liječnika jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBC-a danas se doznaje kako je u tijelu tog migranta pronađeno jedno streljivo, a ozlijeđeni su mu pluća, jetra i kralježnica.

Migrant je ozlijeđen u subotu kada mu je tijekom policijskog postupanja prema skupini ilegalnih migranata na planini Tuhobić na nepristupačnom terenu u Gorskom kotaru jedan policajac propucao toraks i abdomen.

Iz primorsko-goranske policije rekli su kako su na mjestu događaja obavili očevid i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja te su predani na vještačenje. S obzirom na tajnost izvida i izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, iz policije navode kako još uvijek ne mogu iznositi više detalja o tom događaju.

Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su kako je do ozljeđivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja te da je život migranta spašen jer je policajac koji je pucao postupio u skladu s najvišim načelima. 

Ozlijeđeni se nalazio u skupini od 17 ilegalnih migranata. Nitko od njih nije zatražio pravnu zaštitu u Hrvatskoj pa će biti vraćeni u BiH, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 6

EM
emojmile
13:34 19.11.2019.

Ljudi ulaze u zemlju bez papira, ali evidentno sa pujo novaca, i onda se svi čude zašto policija reagira. Ja ne razumijem zašto se netko čudi. Pa očekujemo da policija reagira. Gledajući kako se ponašaju na Zapadu Europe nije nitiniti jedna zaslužio da udje u bilo koju zemlju EU. Cilj je samo jedan, uzimati socijalu. Kao radnici su nikakvi, i firme iz žele ako nemaju drugog izbora. Do Sirija ima nekoliko granica i bez važeće putne isprave nema šanse da uđemo u Srbiju/BIH, a do Makedonije nema govora, a obi prelaze 3-4-5-9 granica jer ih Eu treba obzirom da je trend iseljavanja sve veći i nema tko uplaćivati u mirovinske fondove. Eu postaje crna a mi njihovi robovi koji ne smijemo noću van, ne smijemo u fitness, ni večernje trčanje itd itd. Krade se, ubija, prijavljuje, a nema radne snage pa se prešutno pušta. Dok Srbija i Bosna ili makedonija ili ukrajina ne mogu raditi j eu oni mogu sve. Netko je tu lud! Pitanje je samo šta će biti sa našom starom samom, Europom???

DU
Deleted user
13:35 19.11.2019.

Tko će platiti troškove njegova liječenja? Možda hrvatski porezni obveznici? Neka njegova država plati liječenje nakon deportacije.

GR
gragakarlovac
13:32 19.11.2019.

HR policija je smijesna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije