Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI DOZNAJE

Policajac koji je nastrijelio migranta ranjenog ga je nosio četiri sata do ceste i pomoći

Migranti
Foto: Reuters/Pixsell
17.11.2019.
u 18:48

Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se provode mjere intenzivnog liječenja – kratko su jučer odgovorili iz KBC-a Rijeka.

Zdravstveno stanje migranta ranjenog prekjučer u šumama Gorskog kotara i iste večeri operiranog u riječkoj bolnici, i dalje je vrlo teško.

– Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se provode mjere intenzivnog liječenja – kratko su jučer odgovorili iz KBC-a Rijeka. Za svaku je prognozu, kažu, prerano, a pojašnjavaju i kako službena formulacija o “prostrijelnoj rani u predjelu prsnog koša i trbuha” ne mora značiti da je riječ o dva pogotka i da takvu vrstu ozljede može nanijeti i samo jedan metak. Incident se dogodio u subotu poslijepodne na nepristupačnom terenu Gorskog kotara, a zasad se zna da su policajci nedaleko od tunela Tuhobić zatekli skupinu migranata i da je tijekom postupanja jedan teško ozlijeđen. U skupini ih je bilo oko 15 i svi su prebačeni u policijsku stanicu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je u subotu išao u Rijeku na utakmicu Hrvatske i Slovačke, posjetio je i riječku bolnicu.

– Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija RH, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja.

Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku – prekjučerašnja je izjava ministra Božinovića. Jučer iz MUP-a nema objašnjenja zašto je potegnuto oružje na migrante niti novih detalja o slučaju. Istraga je u tijeku, a samo da bi istražitelji s ceste došli do mjesta incidenta treba oko četiri sata hoda. Cijeli taj put je ozlijeđenog migranta, kako neslužbeno doznajemo, s kolegom do automobila nosio upravo policajac koji ga je i ranio. Isti policijski službenik, kaže naš izvor, prije tjedan dana oživljavao je i jednog pothlađenog migranta kojeg je našao bez svijesti. Skupina kojoj pripada ranjeni migrant tvrdi da je iz Afganistana, ali kod sebe nemaju nikakvih dokumenata. U lovačkom društvu, koje u blizini ima svoj dom i čiji članovi dobro poznaju taj teren, u vrijeme incidenta nije bilo nikoga.

– O ovome ne znamo ništa, a naš dom donedavno i nije bio na migrantskoj ruti. Ali, ti ljudi stalno traže nove putove i otprije nekog vremena kod doma nalazimo jakne, vreće za spavanje i sl. Pretpostavljamo da to pripada migrantima – rekao je naš sugovornik.

Ključne riječi

Komentara 149

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
19:03 17.11.2019.

Kaze jedan Sirijac neki dan na TV-u “ Ja sam naumio do Europe ovako ili onako, jer ako ostanem ceka me smrt”. Koja nebuloza. Prema njemu trenutno 35 milijuna Afganistanaca i 20 mil Sirijaca umire?! I ulazi u tudju kucu koja ga ne zeli ali pazi, “on ima pravo uci u Europu jer mu je netko rekao da ima to pravo”?! Cini se da si se polakomio momak za euricima i mastas o lovi, a dosta ti je cuvanja koza... Necete u Cavoglave, niste ni prije...

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
19:19 17.11.2019.

Gluposti. Humano od policajca ali agresor koji ilegalno prelazi granicu i napada policajca te države zaslužuje biti upucan i ubijen. Šta je previše je previše. Nemaš ti šta napadati policajca u tuđoj zemlji u koju si nezakonito ušao.

HH
Hrvoje Hrk !!
19:01 17.11.2019.

Opaa bravoo , e sad da se tak rokaju skoro svaki dan bome nebi ulazili preko granice kroz šume i bez papira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije