Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Propala PR tvrtka Ratka Mačeka brisat će se iz sudskog registra

ratko maček
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
12.04.2016.
u 11:14

Rješenje Trgovačkog suda uslijedilo je nakon oglasa u veljači kojim su se pozivali vjerovnici te Mačekove tvrtke da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka zbog utvrđenog duga od 1728 kuna.

Trgovački sud u Varaždinu donio je rješenje kojim se otvara i zatvara stečajni postupak nad Medianom d.o.o, PR tvrtkom Ratka Mačeka, bivšeg glasnogovornika vlade Ive Sanadera, pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja tvrtka brisati iz sudskog registra.

Rješenje Trgovačkog suda uslijedilo je nakon oglasa u veljači kojim su se pozivali vjerovnici te Mačekove tvrtke da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka zbog utvrđenog duga od 1728 kuna.

U tom istom sudskom oglasu pozivao se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Budući da se Maček i njegovi vjerovnici nisu odazvali u predviđenim zakonskim rokovima, sud je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Najavljeno brisanje još jedne Mačekove tvrtke iz sudskog registra uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu još u siječnju otvorio i istovremeno zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje.

Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Sanadera Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ. Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu u tom slučaju, no Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu.

>> Crni fond HDZ-a. Ratko Maček u torbi odnio 10 milijuna kuna

>> Dan nakon presude Ratko Maček uživao na suncu u centru Zagreba

Komentara 3

Avatar babas
babas
11:41 12.04.2016.

Nemaju te tvrtke više koga isisavati,ali odradile su one svoje.

DU
Deleted user
12:47 12.04.2016.

Molim novinara da doda je li ovakav način zatvaranja tvrtke - brisanja iz sudskog registra, jeftiniji nego kada vlasnik sam pokrene postupak prestanka zbog nedostatka posla, ali nije nikomu ništa dužan?

KM
Kolinda Mamić
13:09 12.04.2016.

Ne brini domoljubu ,ti si svoju dionicu odradio,užvaj sad ti i tvoja djeca u plodovima tvoga rada i nadaj se da ne postoji božja kazna kad ne postoji pravosuđe u RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije