Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mediana d.o.o.

Propala još jedna tvrtka Ratka Mačeka, glasnogovornika Sanaderove vlade

ratko maček
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
03.02.2016.
u 14:55

Pozivaju se vjerovnici Mediane d.o.o, PR tvrke bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te propagandne agencije kojoj je utvrđen dug od 1728 kuna.

Trgovački sud u Varaždinu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Mediane d.o.o, PR tvrke bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te propagandne agencije kojoj je utvrđen dug od 1728 kuna.

U sudskom oglasu poziva se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Ne odazovu li se Maček i njegovi vjerovnici u predviđenim zakonskim rokovima, sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Predstečajni problemi još jedne Mačekove tvrtke uslijedili su samo dva tjedna nakon što je Trgovački sud u Zagrebu otvorio i zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje i donio odluku o brisanju te tvrtke iz sudskog registra. 

Sud je donio tu odluku jer je tijekom prethodnog postupka utvrdio da imovina te Mačekove tvrtke koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna ni za namirenje troškova stečajnog postupka. No, prema sudskoj odluci, za MPR Strateško komuniciranje imenovan je i stečajni upravitelj koji zastupa eventualno novopronađenu stečajnu masu te tvtke nakon zaključenja i brisanja iz sudskog registra.
Ukoliko bi se naknadno pronašla imovina koja bi činila stečajnu masu, sud može posebnim rješenjem odrediti nastavak stečajnog postupka radi namirenja vjerovnika. 

Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Ive Sanadera Ratko Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ, no Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu. Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu.

>> Ponovljeno suđenje Sanaderu počet će u veljači

Komentara 8

Avatar think pink
think pink
15:52 03.02.2016.

veeeeliki biznismen (po volumenu tijela) - pa taj nije sposoban voditi ni štand na placu bez pomoći drugova iz partije a-de-ze....

ZL
zlatnirat
15:42 03.02.2016.

Sad molimo vladu da hitno spasi jadnika da ne propadne za radnike i nije vazno.

TM
trade_mark
16:22 03.02.2016.

a siroti, dajmo mu da jede... naravno da mu je propala firma kad nema pojma kako voditi biznis ako mu partija ne sređuje poslove. neš ti misterija, propala mu firma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije