Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadrovska rošada

Promaknut jer priprema predsjedanje Unijom?

Marko Pavić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.07.2019.
u 21:00

Prelazak iz stresnog mirovinskog sektora u ležernije, ali ipak zahtjevne europske fondove

Najnovija kadrovska rošada u Banskim dvorima dobro je završila i za Marka Pavića, koji je promaknut u jedan od najvažnijih resora koji skrbi o pritjecanju novca iz europskih fondova.

Ministar Pavić iza sebe ostavlja neriješeno pitanje referenduma i oko 750 tisuća skupljenih potpisa koje će morati “popeglati” novi ministar rada Josip Aladrović. Paviću europski fondovi nisu nepoznanica jer je njegov sad već stari resor rada i zapošljavanja veliki korisnik sredstava iz socijalnih fondova. Posljednjih se godina mjere aktivne politike zapošljavanja “pumpaju” milijardama kuna javnog bruxelleskog novca.

Kao ministar rada, Pavić je pokrenuo i projekt Zaželi, koji mu je umalo došao glave više od sindikalnih potpisa jer su mnoge male općine i udruge koje su zaposlili žene da skrbe o starijima i nemoćnima ostale bez novca. Bez obzira na komplicirane administrativne procedure i sporu reakciju nadležnih službi, Zaželi je jedan od bolje osmišljenih projekata jer nudi posao tisućama žena koje nisu imale nikakve šanse da se zaposle, a ujedno koliko-toliko dostojanstvenu brigu o starijim ljudima. Očekivati je da će se u novom resoru Pavić snaći puno bolje nego u starome, gdje za mirovinsku reformu nije uspio naći zajednički jezik sa sindikatima.

Pavić dolazi iz urbanog Zagreba, gdje zapravo nitko od HDZ-ovih lidera nema osobito čvrsto uporište, no zacijelo je važan i potreban premijeru Plenkoviću, koji ga je ovom smjenom premjestio iz resora u kojem je bi bio na udaru u ležernije okruženje prvog koordinatora za projekte koji se financiraju sredstvima iz Bruxellesa. Pavić je dobar s brojkama, uostalom diplomirao je na PMF-u, tako da će se brzo snaći s ostavštinom Gabrijele Žalac. Razlog za njegovo promaknuće moglo bi se tražiti i u tome da je Pavić dulje vrijeme uključen u pripreme za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom od iduće godine.     

Komentara 1

KR
kritika5
22:50 19.07.2019.

bravo za HDZ-e, baš me podsjeća na film Glup i Gluplji, kad pomisliš da ne mogu gore oni te iznenade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije