Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVOLT BIRAČA

Macron smijenio ministra zbog jastoga i skupih vina

Francois de Rugy
Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL
1/2
17.07.2019.
u 15:06

De Rugy je 2017. i 2018. organizirao više od deset ovakvih večera uz svijeće, a glavni organizator bila je njegova supruga Severine, novinarka u magazinu Gala koji se bavi bogatima i slavnima.

Kada su u javnost izašle fotografije na kojima se jasno vidi kako se sadašnji ministra zaštie okoliša sa svojim prijateljima i poslovnim partnerima gosti jastozima i buteljama vina koje stoje oko 500 eura i to na trošak poreznih obveznika, izbio je skandal koji je na kraju rezultirao ministrovom ostavkom.

Francois de Rugy raskošne je večere u jednoj luksunoj pariškoj palači, koja je je bila službeno sjedište predsjednika parlamenta, organizirao još dok je bio predsjednik parlamenta, što je pozicija na koju ga je imenovao predsjednik Emmanuel Macron.

Cijelu tu priču otkrio je i u javnost plasirao portal za istraživačko novinarstvo Mediapart i to baš u trenutku kada predsjednik Macronu trebao predah i oporavak od dogotrajnog prosvjedovanja „žutih prsluka“ koji su tvrdili da su francuski političari u potpunosti izgubili vezu sa narodom i njihovim problemima i da žive u nerelnom svijetu u kojem im je sve omogućeno.

Oni su, naravno, izašli na ulice noseći velke plastične jastoge. Nakon ostavke na svom Facebook profilu oglasio se i de Rugy koji je naglasio kako je izložen medijskom linču.

Ostavku je podnio zato jer smatra da više ne bi mogao kvalitetno obavljati svoju dužnost pod pritiskom optužbi i zahtjevima da izravna račune sa poreznim obveznicima. Također je naevo da je protiv Mediaparta podnio prijavu zbog klevete.

De Rugy je 2017. i 2018. organizirao više od deset ovakvih večera uz svijeće, a glavni organizator bila je njegova supruga Severine, novinarka u magazinu Gala koji se bavi bogatima i slavnima.

Uglavnom je bio između deset i trideset gostiju kojima su se služile najskuplje delicije, vina i šampanjci. Isprva je de Rougy imao namjeru ostati u vladi, ali i predsjednik i njegova stranka napravili su popriličan pritisak na njega navodeći da je cijela ta afera izazvala revolt kod birača.

Ključne riječi

Komentara 8

NO
Nordik
15:24 17.07.2019.

Ha, ha, ha... mi ne bi imali vladu nakon nekoliko mjeseci... kod nas su kriteriji vile i mečke a i to ide teško...

MA
Markos
15:28 17.07.2019.

Pa naravno. a u Hrvatskoj "gospodin" Milanović ždere, pije, šmrka, partija po hotelima, vozika se helikopterima, avionima na raćun hrvatskih poreznih obveznika a dio ludog naroda još mu daje još jednu šansu pa bi ga birali za ...pazi ovo...za PREDSJEDNIKA DRŽAVE. Pa zar ste vi normalni? Sjećate se raćuna iz hotela za 800 Eura za "većericu"? Pozdrav iz Slovenije.

OB
Oblivion
16:49 17.07.2019.

Uhvati Zagorec zlatnu ribicu, ribica odma:pusti me ispunit ću ti 1 želju! Kako 1,pita Zagorec? Ostavi drugima šansu-veli ribica. Zagorec:oču večno živeti i dobro vino piti! Ribica:to je nemoguće, poželi nešto drugo. Zagorec:oču tak dugo živeti dok Hrvatska ne dobi vladu i sabor punu dobrih, vrednih i poštenih ljudi. I živjet će tužno do kraja vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije