Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARANJE I MULJANJE

Profesor natočio gorivo u Orebiću pa ostao šokiran i razočaran, a tu su problemi tek počeli...

Davor Puklavec/PIXSELL/Facebook
23.08.2022.
u 20:53

"Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude, i državnoj administraciji koju plaćamo, a koja mu to svojim neradom i nesposobnošću omogućava." započinje svoju priču profesor Veleučilišta Velika Gorica.

Profesor Aleksandar Hatzivelkos s Veleučilišta Velika Gorica na svom je Facebook profilu podijelio neugodnu situaciju koja mu se dogodila na benzinskoj postaji u Orebiću. Hatzivelkos je, naime, odlučio natočiti u svoj automobil Eurosuper 95, ali je umjesto 11.19 kuna na koliko je limitirana cijena, platio čak 12.30 kuna po litri.

No problemi su tu tek počeli. Naime, profesor je pokušao saznati zašto je platio više, no do danas nije dobio odgovor niti od sporne benzinske postaje niti od Državnog inspektorata, zato se javio medijima. Prenosimo njegovu priču u cijelosti:

"Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude, i državnoj administraciji koju plaćamo, a koja mu to svojim neradom i nesposobnošću omogućava.

Dakle, na Orebiću postoji jedna benzinska pumpa. Jedina, benzinska pumpa "Orebić". Tko je vlasnik, ne znam. Pretpostavljam neki lokalni baja.

I danas ja natankao rezervoar, benzin Eurosuper 95, a cijena - 12.30 kn. Čekaj, kažem sam sebi, zar nije Vlada Republike Hrvatske propisala cijenu od 11.19 kn? Brzo provjerim, i fakat je. Sad, to mi je na rezervoaru razlika od cca 50 kn. Pa pitam ja čovjeka, kakva im je to cijena.

Foto: Facebook Leo Nicolier

"Ne znam ja ništa, to ćete morati pitati gazdu".

Rekoh, daj ti meni račun, budem ja vidio što je s tim. Pa rekoh, da prvo pitam inspektorat. Informacije na netu - koma. Zovem broj 012375100. Stalno zauzeto.

Pa iskopam broj lokalnog inspektorata u Splitu. 021407360. Na mobitelu mi piše "Apartman SMILJA, Marušići", ali javlja mi se mlađi ženski glas: "Inspektorat".

Dobro, djevojka je još imala za prožvakati, ali sam kroz mljackanje ipak ispričao problem. I kaže mi djevojka iz inspektorata - čujte tržišna je dežurna u četvrtak od 12 do 15, pa me tada nazovite da vas spojim.

Rekoh, sorry, ali u četvrtak između 12 i 15 sam negdje u brdima Crne Gore, ne mogu čekati da neki inspektor dođe na dežurstvo tri sata u tjednu. Jel' postoji neki mail na koji se mogu javiti.

- Pa ima mail, ali ne znam koliko se čita...

Ok, šaljem ja opis situacije i račun na službeni mail pisarnica.pnsplit@dirh.hr

I par minuta kasnije stiže mi "Address not found" (eng. Adresa nije pronađena) povratni mail. Ništa, opet ja na telefon, zovem Apartman SMILJA, pardon, državni inspektorat.

- Znate onaj mail koji ste mi dali ne radi.

- Ja stvarno ne znam zašto je to tako. Ali možete me nazvati u četvrtak između 12 i 15h.

- Ne brinite, budem ja to poslao medijima, vjerujem da će to oni ipak brže riješiti.

Tako da, dragi mediji, ako želite obraditi neku temu u sezoni kiselih krastavaca, toplo preporučam ovu divnu ljudsku priču o 50-100 kn koje svakom potrošaču nelegalno uzme neki baja s monopolom u Orebiću." napisao je profesor.

>> Imate li i vi sličnih prirmjera pošaljite nam na dojavi@vecernji.net.

>> VIDEO: Zalutao u zgradu madridskog prometnog čvorišta pa zapeo na stepenicama

Ključne riječi

Komentara 30

BO
BongoB
21:46 23.08.2022.

Imam i ja slicnu pricu, gdje vam drugi lokalni baja, u likalnoj mijenjacnici novca na Korculi, odmah po silasku sa brodice za 100,00€ dadne tacno 606,00 kuna! Na upit, zasto im dnevni kurs nije izvjesen negdje na vidno mijesto i zasto je kurs tako los, sluzbenica za pultom vam ponudi odgovor: ne znam to vam je ovdje tako i takav je nas kurs! Posto mi je vec bila isprintala racun, nisam vise mogao ponistiti ili povratiti svoj novac. Znaci 20% je provizija za razmjenu novca, sto bi rekli cista pljacka i cisti bezobrazluk, a to je samo dio onoga kako se turisti pljackaju

JO
Jole121
21:42 23.08.2022.

Zato i naši vlastodršci najviše vole kad institucije rade svoj posao

AL
altruist
08:37 24.08.2022.

Ima puno nepravilnostj o kojima se moze i mora pisati, ali ovaj prof je sramota za obrazovanje i ljude. Privatnik moze staviti cijenu od 20 kn, tvoje je hoces li ili neces i odi na drugu pumpu. Prof matemtiike nijee u stanju procitati brojeve, ali mu je zato tekst prepun senzacionalkzma i dociranja. Tko nam uči djecu, komplikatori i nesposobni ljudi za život...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije