Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Profesor Ivić: Umirovljenje dekana Previšića prvi korak normalizacije na Filozofskom fakultetu

Prema očitovanju Ministarstva, Previšić prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada.
29. rujna 2016. u 22:18 50 komentara 917 prikaza
filozofski
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Član Fakultetskog vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta, profesor francuske književnosti Nenad Ivić u četvrtak je ocijenio kako će umirovljenje dekana fakulteta Vlatka Previšića biti "prvi korak u razrješavanju krize", ali smatra da normalizacije rada na fakultetu neće biti dok se ne riješi problem sastava Vijeća budući da je ono, odlukom Senata zagrebačkog Sveučilišta, i dalje bez studentskih predstavnika.

boras BURNO NA FILOZOFSKOM Boras: Za smjenu dekana moraju postojati statutarni razlozi i statutarno okruženje Filozofski fakultet Vladavina autokracije Studentsko vijeće: Borba studenata i nastavnika na Filozofskom fakultetu je opravdana

 O tomu se moraju očitovati rektor Damir Boras te Ministarstvo znanosti obrazovanje i sporta (MZOS), naglasio je u izjavi Hini prof. Ivić.

 MZOS se u četvrtak očitovao na zahtjev rektora Borasa vezano uz ugovor o radu dekana Previšića, navodeći kako ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015./2016., u kojoj on navršava 70 godina života.

 Prema očitovanju Ministarstva, Previšić prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada, a tim povodom na Hinin upit hoće li dekanov odlazak omogućiti redoviti početak nove akademske godine na FF-u, Ivić je odgovorio da je umirovljenje dekana Previšića prvi korak u razrješavanju krize.

 "Vijeće Filozofskog fakulteta, lišeno odlukom senata studentskih predstavnika, je i dalje nelegalno, pa fakultet ne može normalno funkcionirati. O tome se mora očitovati rektor Boras, na kojem leži odgovornost za donošenje takve odluke, ali i MZOS. Dok to nije riješeno, ne može biti govora o normalizaciji na Filozofskom fakultetu jer kao ni umirovljeni dekan, ni vršitelj dužnosti dekana, tko god ga imenovao, ne može donositi odluke bez legalno konstituiranog Vijeća koje čine svi zakonom predviđeni članovi", rekao je Ivić.

>> Šustar presudio: Dekan Previšić treba ići u mirovinu sa zadnjim danom ove akademske godine

>> Šustar: Na Filozofskom fakultetu rješenje očekujem do početka akademske godine

GOTOVO JE!
Izdržavanje kazne: Otkriveno kada se Mamić mora javiti sucu, može se i žaliti
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • stela_zg:

    po slici bi se reklo da ih ima još koji su zreli za penziju. samo se zavarava da će ga traperice pomladiti

  • cika123:

    E moj narode tko nam kroji sudbinu.

  • BANZO:

    Drugi korak će biti rastjerati tzv.jugoprofesore sa FF-a.