Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odavanje tajne

Procurio iskaz, Mravak otkazao punomoć Nobilu

mravak
Petar Glebov/PIXSELL
30.10.2010.
u 23:46

USKOK će od policije zatražiti pokretanje kriminalističke istrage da bi se ustanovilo tko je tajni iskaz plasirao u javnost.

Zbog objavljivanja tajnih dijelova iskaza Ivana Mravka, bivšeg šefa HEP-a, koji se odnose na potpisivanje ugovora sa šibenskim TLM-om 2007. godine, USKOK će od policije zatražiti pokretanje kriminalističkoga istraživanja zbog utvrđivanja identiteta onoga tko je njegovim plasiranjem u javnost odao službenu tajnu. Čini se da je broj potencijalno sumnjivih osoba već odmah sužen.

 Obvezali se na šutnju

Iskaz u kojem Mravak detaljno govori o uvjetima i okolnostima potpisivanja ugovora o isporuci struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, zbog čega je prema sumnjama istražitelja nastala šteta od 600 milijuna kuna, dio je opsežna spisa u predmetu HEP. Osim tužitelja koji “češljaju” ovu aferu, pristup ovoj pozamašnoj količini papira ima još šest osoba – odvjetnici osumnjičenih.

 – Apsolutno podržavam i pridružujem se nastojanju USKOK-a da se kriminalističkim istraživanjem otkrije tko je odao službenu tajnu. Treba ustanoviti tko je u prvom redu imao motiv da se iskaz preseli na ulicu i u medije – kazao je jučer Branko Šerić, odvjetnik Ivana Mravka. Dodao je da je u vezi s tim na raspolaganju policiji i USKOK-u pa ako treba, spreman je zbog toga ići i na poligraf. Objavom dijelova iskaza bivšega šefa HEP-a neugodno je iznenađen i Milan Batinica, odvjetnik Ivana Koštana, predsjednika uprave šibenskog TLM-a. Tvrdi da se ovakvo nešto nije smjelo dogoditi s obzirom na to da su svi odvjetnici od početka pokretanja postupka upozoreni na to da su dužni čuvati službenu tajnu.

Bez komentara

Mravkov iskaz procurio je u javnost tjedan dana od njegova puštanja na slobodu iz Remetinca u trenutku kada je jasno da će zapravo postati jedan od ključnih svjedoka tužiteljstva u pokretanju novih eventualnih istraga protiv bivših, ali i uvijek aktualnih vlastodržaca.

 – Ne bih htio komentirati objavu iskaza. Sve što bih rekao ne bi bilo dobro – kratak je bio Anto Nobilo, odvjetnik koji u HEP-ovu predmetu zastupa prvoosumnjičenog Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva. Mravka je, doznajemo, sve prilično pogodilo pa je postao i sumnjičav. Zbog toga se odlučio otkazati punomoć Anti Nobilu koji ga je uz Branka Šerića zastupao u predmetu oko fiktivnog zapošljavanja u HEP-u Rade Buljubašića, povratnika iz Australije. Bivši šef HEP-a o ovom je problemu progovorio i za jednog od saslušanja u USKOK-u, a uskoro bi se trebao pojaviti i pred istražnim sucem kako bi o Buljubašiću dao novi iskaz.

Komentara 212

OB
-obrisani-
12:16 31.10.2010.

hehehhehehehe kad me lijepo zam,oliš, tako ćeš i dobiti...a do tada, moram ti gnjecati taj pokvareni um

OB
-obrisani-
06:04 31.10.2010.

Ovako barem lopine imaju ime i prezime, da ne bi bilo \"nismo znali\"..I cifru koju su zamračili..

OB
-obrisani-
11:52 31.10.2010.

što si blenuo mlatimudane? nemoj čitati, nisi mi uopće važan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije