Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodan kao ptica

Prnjatova desna ruka može ići na kraj svijeta

stifanic
Goran Kovačić/PIXSELL
29.04.2011.
u 20:10

Optuženom Štifaniću ne mogu biti izrečene mjere opreza jer se njima zamjenjuje pritvor, a on je po sili zakona istekao.

Milan Štifanić, desna ruka narkobossa Stjepana Prnjata, u subotu će izaći iz pritvora riječkog zatvora u kojem je od uhićenja proveo tri i pol godine, najdulje zakonski moguće vrijeme pritvora ako presuda nije donesena.

Hoće li se pojaviti na nastavku suđenja ili će "nestati", kao što je to učinio njegov suoptuženik Dalibor Šilić, koji se nakon izlaska iz pritvora nije pojavio u riječkoj sudnici pa je za njim raspisana tjeralica, može se tek nagađati. Štifaniću, naime, ne mogu biti izrečene mjere opreza jer se one određuju kao zamjena za pritvor, koji u njegovu slučaju u subotu istječe.

Kad izađe iz Via Rome, slobodan je i može krenuti i na drugi kraj svijeta, za što može zahvaliti kompanjonu Šiliću, čiji su nedolasci na suđenje, po mnogima riječ je o "smišljenoj igri" optuženog dvojca, odgodili postupak koji se primaknuo kraju pa je Štifanić bez presude dočekao da se brani sa slobode.

Na početku suđenja Prnjat, Štifanić i Šilić bili su optuženi za krijumčarenje više od 200 kilograma kokaina na kojem su zaradili milijune kuna, a članovi Prnjatove obitelji za pranje novca zarađenog od droge.

No ta je optužnica "pala" pa su za krijumčarenje 144 kg droge ostali optuženi Štifanić i Šilić dok se Prnjat i njegovi terete da su kupujući kuće, stanove, zemljišta, automobile, jahtu i spremajući keš u sefove i na bankovne račune, oprali 31 milijun kuna koje je narkoboss stekao preprodajom droge.

U riječkoj su sudnici pred sutkinjom Ikom Šarić sjedili Štifanić i Šilić, dok optužba protiv njega nije odustala, i Prnjatov bankar Branko Josipović, koji je bio optužen zbog pranja dva milijuna kuna, a Prnjatu, jer je "iza rešetaka" u Italiji, majci mu, sestrama i ženi, nedostupnima za hrvatsko pravosuđe, sudilo se u odsutnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije