Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDALEKO VINKOVACA

Prisjećanje na pokop 26 civila iz Marinaca ubijenih tijekom okupacije

Foto: Branimir Bradarić
1/2
26.02.2023.
u 22:49

Među onima koji su u okupiranim Marincima izgubili nekoga od članova obitelji je i Josip Pap koji je rekao kako mu je žao što nitko od odgovornih za zločine u tom selu nije odgovarao. Njegov otac Pavle ubijen je u Marincima. - U ratu sam izgubio oca i žao mi je što do sada nitko nije odgovarao za taj zločin. Ne želim da cijeli srpski narod bude kriv, pojedinci su krivi i bilo bi nam puno lakše kada bi oni za svoje zločine odgovarali - kaže Pap.

Polaganjem vijenaca i svetom misom mještani Marinaca, sela nedaleko od Vinkovaca, prisjetili su se na pokop 26 mještana sela ubijenih tijekom okupacije u Domovinskom ratu. Predsjednik Mjesnog odbora Marinci Ivo Kelić rekao je kako je tragedija Marinaca jedna od većih u Domovinskom ratu. - Bila je to prva masovna sahrana nevino stradalih Hrvata u Domovinskom ratu i zato se s pijetetom prisjećamo njihove žrtve koju nikada nećemo zaboraviti. Nadam se i vjerujem da će krivci za smrt ukupno 32 Marinčana jednog dana odgovarati za svoj zločin – rekao je Kelić.


Među onima koji su u okupiranim Marincima izgubili nekoga od članova obitelji je i Josip Pap koji je rekao kako mu je žao što nitko od odgovornih za zločine u tom selu nije odgovarao. Njegov otac Pavle ubijen je u Marincima. - U ratu sam izgubio oca i žao mi je što do sada nitko nije odgovarao za taj zločin. Ne želim da cijeli srpski narod bude kriv, pojedinci su krivi i bilo bi nam puno lakše kada bi oni za svoje zločine odgovarali, a cijeli taj proces prepuštamo pravosuđu. Trudimo se svojoj djeci i unucima prenijeti što se točno dogodilo kako bi se istina prenosila s generacije na generaciju te kako bi žrtva svih ubijenih ostala zapisana u hrvatskoj povijesti – rekao je Pap.


Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić rekao je kako su mještani Marinaca bili krivi samo zato što su ostali u svojim domovima i nisu otišli pred neprijateljem vjerujući da neće biti ubojstava i zločina. - Nažalost, njihova vjera u dobrotu ljudi koštala ih je života, a najmanje što mi možemo učiniti je odati im dužnu počast i 25 godina nakon njihove dostojne sahrane u voljenim Marincima – rekao je Dekanić.

VIDEO: Kod Vukovara pronađeni posmrtni ostaci iz Domovinskog rata, ekshumacija u tijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije