Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio roditelje

Pripremno ročište u slučaju Šunjerga u utorak na Županijskom sudu u Zadru

Tin Šunjerga
Duško Jaramaz/Pixsell
23.01.2018.
u 15:58

Vrhovni sud prebacio je predmet na Županijski sud u Zadar nakon što je utvrđeno da je određeni broj sudaca sa šibenskog suda sudjelovao u istrazi tog slučaja te zbog toga ne mogu suditi u slučaju Šunjerga

Pripremno ročište u kaznenom postupku protiv Tina Šunjerge (19), optuženog da je u ožujku prošle godine u Čistoj Velikoj ubio svoje roditelje Silvanu i Marina, održat će se u utorak, 24. siječnja na Županijskom sudu u Zadru pred predsjednicom vijeća Sandrom Radanović, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Naime, Vrhovni sud prebacio je predmet na Županijski sud u Zadar nakon što je utvrđeno da je određeni broj sudaca sa šibenskog suda sudjelovao u istrazi tog slučaja te zbog toga ne mogu suditi u slučaju Šunjerga. Umjesto odvjetnika Frane Baice, koji mu je ranije dodijeljen po službenoj dužnosti na sudu u Šibeniku, Tina Šunjergu u Zadru će sada braniti Karlo Surić iz Zadra. 

"Riječ je o ročištu koje nije javno te se na njega pozivaju samo optuženik, njegov branitelj, tužitelj i oštećenik odnosno njihovi zakonski zastupnici i opunomoćenici. U konkretnom slučaju tužitelj je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a branitelj optuženika po službenoj dužnosti je Karlo Surić, odvjetniku iz Zadra", kazao je u utorak Hrvoje Visković, glasnogovornik i zamjenik predsjednika Županijskog suda u Zadru.

Šunjergi stavljaju na teret da je 25. ožujka prošle godine, između 14,30 i 17 sati ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda. 

On je tog dana iz sefa obiteljske kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Zajedno su otišli u polje gdje je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo. Tin Šunjerga sjedio je na stražnjem sjedištu, odmah iza majke te je oko 16,30 sati tijekom vožnje sin uperio pištolj u glavu i ubio je. Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobjegao kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku.

Šunjerga se s tijelom u vozilu, odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj gdje je oko 17 sati, s planom da ubije, došao u garažu u kojoj je bio njegov otac, inače policijski službenik. Šunjerga je prvo u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u predjelu potiljka glave.

Šunjerginog 20-godišnjeg prijatelja, koji je pobjegao iz automobila kad je vidio kako ovaj ubija majku, Županijsko državno odvjetništvo tereti za neprijavljivanja tog teškog kaznenog djela.

Maksimalna kazna koju Šunjerga može dobiti za ubojstvo roditelja, u slučaju da ga sud proglasi krivim, je 50 godina zatvora.

Komentara 2

OB
ObrenM
10:47 24.01.2018.

Milost za onoga bez imalo milosti-ima li to smisla?

DU
Deleted user
19:23 23.01.2018.

Mislim da bi to trebalo presudit po kratkom postupku, nista ne pomaze sve ostalo je agonija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije