Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Ogulina

Nakon razminiravanja poginuo pirotehničar, drugi teško ozlijeđen

pirotehničar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.09.2015.
u 13:45

Nesreća se dogodila oko 8.40 sati. Kako doznajemo, eksplodirala je protupješačka odskočna mina PROM-1

Ivan J. (26), pirotehničar tvrtke Detektor d.o.o iz Vukovara preminuo je u ogulinskoj bolnici nakon što je  ozlijeđen danas prilikom razminiravanja u Sabljacima Modruškim, u Karlovačkoj županiji. Njegov je kolega zadobio teške tjelesne ozljede.

Informaciju o smrti pirotehničara potvrdio nam je dr. Igor Tripalo, voditelj Odjela za opću kirurgiju bolnice u Ogulinu. Drugi pirotehničar je operiran i u šok-sobi je.

– Probudio se. Za sada je stabilno – kaže dr. Tripalo.   

Nesreća se dogodila oko 8.40 sati, a kako doznajemo, eksplodirala je protupješačka odskočna mina PROM-1.

Dario S. (37) zadobio je geler u trbuh, a Ivanu J. (26) amputirane su obje potkoljenice.

Jadranka Francetić, ravnateljica Opće bolnice Ogulin ranije je izjavila kako se tražila helikopterska pomoć kako bi se liječenje moglo nastaviti u Zagrebu.

– Zaprimili smo dvojicu teško stradalih pirotehničara. Obojica su u teškom stanju, a jedan se bori za život. Naši su djelatnici sanirali nastale ozljede, ali tražimo helikoptersku pomoć kako bi nastavili liječenje u jednoj od zagrebačkih klinika – kazala je Francetić.

Projekt razminiravanja ovog poljoprivrednog zemljišta u općini Josipdol započeo je prošli tjedan, u četvrtak. Riječ je o 3,7 četvornih kilometara površine koji su trebali biti razminirani u sljedećih 120 dana. Vrijednost projekta koji se većim dijelom financira iz fonda EU jest 29 milijuna kuna.

Na mjesto stradavanja pirotehničara došli su i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec te njegov pomoćnik Tomo Ban.

– Očevid je u tijeku. Nemamo drugih informacija – kratko su poručili.

Koliko je pirotehničara bilo na terenu, u ovom se trenutku se ne zna. Radili su u dvije smjene, a bilo je predviđeno da će na terenu biti maksimalno 125 pirotehničara i 14 strojeva za razminiranje.

Od 1996. do danas, na poslovima razminiravanja stradalo je 120 pirotehničara, od kojih čak 34 smrtno.  

>> Pirotehničar stao na minu i ostao bez noge

Komentara 132

ZN
zbog_neukih_VL_novinara
11:34 14.09.2015.

Dokle ćemo mi stradavati od velikosrpske agresije ? Kada će oni odgovarati za to ?

MA
mar06mir
11:30 14.09.2015.

Eto, sporedna vijest sa sturim informacijama. Statisticki podatak. Necemo sad o tome tko je te mine postavio da ne narusavamo dobrosusjedske odnose.

Avatar opetja12
opetja12
11:33 14.09.2015.

To su nama "partneri iz Regije" ostavili da se malo igramo..,.... kaj veli na to Pupy ?! Vesnica i braco ?!? !?Mora da je ovo maslo HDZa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije