Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPRIJEČEN POKOLJ

Prijeti mu doživotni zatvor: Otkriveni detalji o mladiću koji je planirao napad u Sloveniji

slovenska policija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
29.04.2021.
u 10:02

Preko dark weba 20-godišnjak je naručio poluautomatski pištolj Glock i pušku Remington, a oružje je platio 5000 eura

Slovencu koji je iz SAD-a naručio oružje skriveno u mikrovalnoj pećnici određen je pritvor, a prema neslužbenim informacijama riječ je o 20-godišnjaku iz gradića Radovljica u blizini austrijske granice koji je živio u kući sa svojim roditeljima.

Mladić je imao detaljan popis osoba koje želi ubiti i lokacija na kojima se oni nalaze, a motiv mu je bila osveta prema kolegama iz osnovne škole i pedagozima koji su ga u prošlosti navodno ismijavali, piše 24ur. Sada mu prijeti doživotni zatvor.

Pokolj je planirao izvršiti u svojoj bivšoj osnovnoj školi i institucijama u kojima su zaposleni njegovi vršnjaci.

Preko dark weba 20-godišnjak je naručio poluautomatski pištolj Glock i pušku Remington, a oružje je platio 5000 eura.

Oružje i streljivo bili su zapakirani i skriveni u mikrovalnoj pećnici, a paket je presreo američki Ured za nacionalnu sigurnost i zaplijenio ga nakon čega su izvijestili slovensku policiju.

Mladić je uhićen u svome domu i nije se opirao uhićenju. Surađivao je s policijom i sam im je otkrio svoje planove.

Dvadesetogodišnjak je u posljednje vrijeme boravio sam u svojoj sobi i izbjegavao je kontakt s ljudima. Poznanici ga opisuju kao tihog i smirenog mladića, zatvorenog u sebe koji nikada nije galamio ni prijetio.

– To je vrsta osobe koja se povuče iz društva, najbolje se osjeća kada je sama i bavi se osamljenim aktivnostima, a tada se osjeća najsigurnije – pojasnio je Dragan Terzič, specijalist psihijatrije i forenzički stručnjak.

Ključne riječi

Komentara 45

MA
majstorsmora
10:39 29.04.2021.

Novinarski senzacionalizam. Doživotna za pokušaj pokušaja ubojstva.

NE
nebitnoime
10:23 29.04.2021.

Naravno da ne podržavam ali doživotni zatvor za kupnju oružja (što bi svi trebali imati pravo ali ok) i papirić na kojem je nešto naškrabano?

Avatar utunelu
utunelu
10:20 29.04.2021.

osuditi osobu za nepocinjeno djelo?U kojem to kazenom zakonu piše i gdje se spominje u deklaraciji o ljudskim pravima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije