Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMAO KRVAVI POHOD

U Sloveniji spriječen pokolj: Srednjoškolac naručio oružje, trebalo mu doći u mikrovalnoj

Foto: policija.si
1/3
28.04.2021.
u 17:54

Policija je u obavijesti za javnost navela da je u tom slučaju suradnjom slovenskih i američkih sigurnosnih organa spriječena realizacija "planiranih ubojstava oružjem"

Punoljetni muškarac iz okolice Kranja osumnjičen je i pritvoren pod sumnjom da je iz osvete planirao napad oružjem koje je naručio u SAD-u preko "dark neta", a trebalo mu je na njegovu adresu doći u paketu skriveno u mikrovalnoj pećnici, potvrdila je u srijedu slovenska policija.

Policija je u obavijesti za javnost navela da je u tom slučaju suradnjom slovenskih i američkih sigurnosnih organa spriječena realizacija "planiranih ubojstava oružjem", ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD-u zaplijenila američka služba za domovinsku sigurnost, čime je spriječen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare policijska uprava Kranj.

Foto: policija.si

Ne otkrivajući identitet osumnjičenika, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom niti prekršajnom postupku. Zbog interesa daljnje istrage nije željela potvrditi ni navode medija da se radi o već punoljetnoj osobi iz okolice Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon špekulacija u tisku da je ta osoba pripremala "streljački pohod" sličan onima koji se često događaju u SAD-u. Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada sudjelovalo više osoba.

Američka služba za domovinsku sigurnost otkrila je, u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj Glock te automatsko ofenzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama streljiva, te o tome obavijestila slovenske organe sigurnosti koji su zatim reagirali. Sve se odvijalo u travnju ove godine, navedeno je na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Kranj.

 

 

Komentara 13

Avatar Dalmoš
Dalmoš
18:21 28.04.2021.

Ni Slovenci ne navode imena kao ni kod nas?

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
21:27 28.04.2021.

Tukac isao narucivat prek neta, a po balkanu ima oruzja ko u prici.

Avatar Flowerbomb
Flowerbomb
18:16 28.04.2021.

Koje su to gole spekulacije "što je pjesnik htio s pištoljem"?! Možda ga je samo htio imati. Možda se htio ubiti. Možda je htio u unosne kriminalne vode. Možda jednostavno voli pljuce.... Zašto amerikanci svima dijele ideju svoje bolešćure "mass shooting".... osjećaju da je nešto duboko poremećeno u njihovom društvu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije