Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN 25-GODIŠNJAK

Pričao na mobitel i zabio se u ophodarsko vozilo. Jedan radnik poginuo, drugi teže ozlijeđen

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
29.05.2021.
u 13:52

Policija je utvrdila da je 25-godišnjak od 12.00 sati tog dana pa do trenutka nesreće koristio mobitel, pričao i slao poruke

Državljanin BiH (25) optužen je da je skrivio nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a jedna je bila teže ozlijeđena, a optužnicu je protiv njega podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Tereti ga se da je 11. veljače 2021. u 12.45 na Klisu, na brzoj cesti Split-Klis na vijaduktu Gornja Ozrna, upravljao teretnim vozilom koje je vuklo priključno vozilo, te se kretao od smjera istoka prema zapadu.

Kada je došao do lijevog zavoja,  primijetio je da je ispred njega, u njegovoj traci i u njegovom smjeru kretanja, na cesti zaustavljeno ophodarsko vozilo Županijskih cesta Split na kojem je bilo upaljeno žuto rotirajuće svjetlo. Vozilo je bilo označeno i prometnim znakovima “Radovi na cesti” i “Obvezno obilaženje vozila s lijeve strane”. U tom trenutku dvojica radnika su čistila kolničku površinu ispred ophodarskog vozila.

Okrivljenika se tereti da je nastavio voziti svojom trakom brzinom od 75 kilometara na sat iako je ograničenje bilo 60 kilometara na sat. Osim toga, tereti ga se da nije obraćao pozornost na stanje na cesti te da nije bio koncentriran na vožnju i vidno polje ispred sebe jer je od 12.00 sati tog dana pa do trenutka nesreće koristio mobitel, pričao i slao poruke.

Zbog svega toga je, tvrdi tužiteljstvo u optužnici, prednjim dijelom svog teretnog vozila udario u stražnji dio zaustavljenog ophodarskog vozila Županijskih cesta Split. Od silne udaraca, ophodarsko je vozilo odbačeno prema naprijed  te je udarilo i oborilo radnike. Jedan je radnik zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih je preminuo 11. veljače 2021. u 13,30 u KBC-u Split, dok je drugi radnik bio teže ozlijeđen.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije