Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Nađimo nestale

Pretražio šumu, rijeku, bunare, livade... Ali Ivice nigdje nema

Pogrešan trag? Obitelji su javili da su ga vidjeli u pošti i kafiću u Vinkovcima. Bilo je to mjesec dana nakon nestanka.
22. travnja 2013. u 07:38 0 komentara 1320 prikaza
Hlavsa
Foto: Marina Borovac
Pogledajte galeriju 1/4

Kad god ima barem malo slobodnog vremena, uhvati se lopate, kopa i traži. I ne odustaje. Ako nije u blizini šume i rijeke, sjedne za računalo, šalje dopise, pretražuje internet. Ali, pomaka nema. I tako već četvrtu godinu, otkako je njegov brat Ivica Hlavsa 5. kolovoza 2009. nestao iz kuće u Brezovici kod Donjeg Miholjca.

Dokumenti ostali

 – Imao je ženu, dvoje djece. Živjeli su zajedno devet godina, selili iz kuće u kuću u selu. A onda je to jutro brat jednostavno iščeznuo. Nije ponio ni dokumente ni novac, a bio je slabo odjeven. Kad se ujutro ustala, njegova je žena vidjela da ga nema. Dozivao sam ga: “Ivo, Ivane...” Nije bilo odgovora. Sve smo pretražili, i šumu, i rijeku, livade, bunare, kanale, svaki pedalj. Ali, nema ga – govori Željko Hlavsa, brišući suze s lica.

 – Jako volim svog brata – kaže dok njegova supruga Ramona donosi fotografije nestalog. Sumnja ona da se njezinu šurjaku dogodilo nešto loše. Sumnja i tko bi za to mogao biti odgovoran. Ali ne izgovara jer dokaza nema.

 – Bila je tu i interventna policija u potrazi, išli su i lovci. Nakon mjesec dana javila mi se žena koja radi u Vinkovcima u pošti. Vidjela je bratovu sliku u novinama i tvrdila da je bio u pošti, da je u telefonskom imeniku županije tražio broj zagrebačkog željezničkog kolodvora. Tada smo tražili po vinkovačkim kafićima. U jednom su nam kazali da je kod njih došao biciklom i iskapio pivo. A Ivica inače uopće ne pije – govori Željko Hlavsa.

Osječko-baranjska uprava, zadužena za istragu nestanka Ivice Hlavse rođenog 1971., kaže da je policija u potrazi za njim pretraživala teren u selu te obavila više obavijesnih razgovora. Neuspješno.

 – Nazivao sam bolnice, umobolnice, putem Zavoda za zdravstveno osiguranje tražio da mi provjere je li negdje bio kod liječnika. Sve je to bilo bez odgovora, kao i dopisi koje sam s Ivičinim fotografijama slao u skloništa za beskućnike. Na jednom sam blogu vidio fotografiju čovjeka za kojeg mi se učinilo da je moj Ivica. Kontaktirao sam autora, tvrdi mi da to nije on – govori Željko, koji je na Facebooku pokrenuo potragu za bratom. Ivica je, ne skriva to Željko, imao psihičkih problema, otkako se vratio iz Prištine, s odsluženja vojnog roka u JNA.

 – Bio je na liječenju, pio lijekove. Brat je dobra duša, šaljivdžija, ali lakovjeran. Samo da doznam što se dogodilo – ponavlja.

Ivica je u trenutku nestanka bio nezaposlen. Sa suprugom Vesnom imao je problema, govori obitelj.

Tužba za razvod braka

– Upoznali su se na nekoj svadbi u Daruvaru i on ju je odmah doveo kući. Ništa nismo znali o njoj, kao ni on. Sve je bilo dobro dok u Brezovicu nije doselio Mirko iz Gorskog Kotara. Najprije su Ivica i Vesna bili prijatelji s njim i njegovom ženom, a onda je Mirko svoju ženu potjerao. Ivici se to nije svidjelo – govori Željko Hlavsa.

Godinu nakon Ivičina nestanka njegova supruga podnijela je tužbu za razvod braka, ponovno se udala i odselila u Vrbanju. Djecu je odvela sa sobom.

Željko je bio kod vidovnjakinje koja mu je kazala da njegov brat više nije živ, da je zakopan na udaljenosti od 800 metara od kuće i da dvije osobe znaju što je bilo s njim. Pretražio je Hlavsa svaki pedalj te zemlje, ali brata i dalje nema.

– Policiju obavještavam o svemu što poduzimam u potrazi, no od njih već dugo nisam dobio nikakvu informaciju. Svaku se večer molim Bogu za brata. Ako je negdje živ, neka nam se javi. A do tada ja ću i dalje tragati. Ako netko nešto zna o njemu, molim ga da mi javi – kaže Željko Hlavsa.

>>I dalje nestaju! Ovaj tjedan traga se za još pet nestalih osoba

TEA IMŠIROVIĆ  (17) Iz prebi

TEA IMŠIROVIĆ  (17) Iz prebivališta u Zagrebu, u Andraševečkoj 22, udaljila se 13. travnja ove godine

ĐURO DOMINIĆ (58) Odjeven u radnu odjeću otišao je prije četiri dana iz Donjeg Vidovca u Međimurju

VERA AMIĆ (24) Iz Italije je vlakom otputovala u Njemačku, a od 1. kolovoza 2010. gubi joj se svaki trag

JAVITE SE Pozivamo čitatelje da nam na

JAVITE SE

Pozivamo čitatelje da nam na besplatni broj telefona Večernjeg lista 080-08-585 jave podatke o svojim najmilijima za kojima tragaju, da bismo pomogli u potrazi. Prema podacima MUP-a, u Hrvatskoj se trenutačno traga za 2493 osobe.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.