Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nađimo nestale'

Pretražio šumu, rijeku, bunare, livade... Ali Ivice nigdje nema

Hlavsa
Foto: Marina Borovac
1/4
22.04.2013.
u 07:38

Pogrešan trag? Obitelji su javili da su ga vidjeli u pošti i kafiću u Vinkovcima. Bilo je to mjesec dana nakon nestanka.

Kad god ima barem malo slobodnog vremena, uhvati se lopate, kopa i traži. I ne odustaje. Ako nije u blizini šume i rijeke, sjedne za računalo, šalje dopise, pretražuje internet. Ali, pomaka nema. I tako već četvrtu godinu, otkako je njegov brat Ivica Hlavsa 5. kolovoza 2009. nestao iz kuće u Brezovici kod Donjeg Miholjca.

Dokumenti ostali

 – Imao je ženu, dvoje djece. Živjeli su zajedno devet godina, selili iz kuće u kuću u selu. A onda je to jutro brat jednostavno iščeznuo. Nije ponio ni dokumente ni novac, a bio je slabo odjeven. Kad se ujutro ustala, njegova je žena vidjela da ga nema. Dozivao sam ga: “Ivo, Ivane...” Nije bilo odgovora. Sve smo pretražili, i šumu, i rijeku, livade, bunare, kanale, svaki pedalj. Ali, nema ga – govori Željko Hlavsa, brišući suze s lica.

 – Jako volim svog brata – kaže dok njegova supruga Ramona donosi fotografije nestalog. Sumnja ona da se njezinu šurjaku dogodilo nešto loše. Sumnja i tko bi za to mogao biti odgovoran. Ali ne izgovara jer dokaza nema.

 – Bila je tu i interventna policija u potrazi, išli su i lovci. Nakon mjesec dana javila mi se žena koja radi u Vinkovcima u pošti. Vidjela je bratovu sliku u novinama i tvrdila da je bio u pošti, da je u telefonskom imeniku županije tražio broj zagrebačkog željezničkog kolodvora. Tada smo tražili po vinkovačkim kafićima. U jednom su nam kazali da je kod njih došao biciklom i iskapio pivo. A Ivica inače uopće ne pije – govori Željko Hlavsa.

Osječko-baranjska uprava, zadužena za istragu nestanka Ivice Hlavse rođenog 1971., kaže da je policija u potrazi za njim pretraživala teren u selu te obavila više obavijesnih razgovora. Neuspješno.

 – Nazivao sam bolnice, umobolnice, putem Zavoda za zdravstveno osiguranje tražio da mi provjere je li negdje bio kod liječnika. Sve je to bilo bez odgovora, kao i dopisi koje sam s Ivičinim fotografijama slao u skloništa za beskućnike. Na jednom sam blogu vidio fotografiju čovjeka za kojeg mi se učinilo da je moj Ivica. Kontaktirao sam autora, tvrdi mi da to nije on – govori Željko, koji je na Facebooku pokrenuo potragu za bratom. Ivica je, ne skriva to Željko, imao psihičkih problema, otkako se vratio iz Prištine, s odsluženja vojnog roka u JNA.

 – Bio je na liječenju, pio lijekove. Brat je dobra duša, šaljivdžija, ali lakovjeran. Samo da doznam što se dogodilo – ponavlja.

Ivica je u trenutku nestanka bio nezaposlen. Sa suprugom Vesnom imao je problema, govori obitelj.

Tužba za razvod braka

– Upoznali su se na nekoj svadbi u Daruvaru i on ju je odmah doveo kući. Ništa nismo znali o njoj, kao ni on. Sve je bilo dobro dok u Brezovicu nije doselio Mirko iz Gorskog Kotara. Najprije su Ivica i Vesna bili prijatelji s njim i njegovom ženom, a onda je Mirko svoju ženu potjerao. Ivici se to nije svidjelo – govori Željko Hlavsa.

Godinu nakon Ivičina nestanka njegova supruga podnijela je tužbu za razvod braka, ponovno se udala i odselila u Vrbanju. Djecu je odvela sa sobom.

Željko je bio kod vidovnjakinje koja mu je kazala da njegov brat više nije živ, da je zakopan na udaljenosti od 800 metara od kuće i da dvije osobe znaju što je bilo s njim. Pretražio je Hlavsa svaki pedalj te zemlje, ali brata i dalje nema.

– Policiju obavještavam o svemu što poduzimam u potrazi, no od njih već dugo nisam dobio nikakvu informaciju. Svaku se večer molim Bogu za brata. Ako je negdje živ, neka nam se javi. A do tada ja ću i dalje tragati. Ako netko nešto zna o njemu, molim ga da mi javi – kaže Željko Hlavsa.

>>I dalje nestaju! Ovaj tjedan traga se za još pet nestalih osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije