Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj postupka

Presuda tek u lipnju, a Peveci već znaju ishod

Peveci
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
12.05.2014.
u 18:54

Razočarani Višnja i Zdravko zajedno s pravnim timom najavljuju da će pravdu tražiti na Ustavnom sudu i Suda za ljudska prava

- Okončanje postupka će sigurno biti tako da će biti donesena negativna odluka, odnosno da će biti odbijen tužbeni zahtjev Pevecovih - vidno razočarana kazala je Silvana Smodlaka Vraneković,odvjetnica Višnje i Zdravka Pevec komentirajući okončani parnični postupak u kojem je posrnuli poduzetnički bračni par tužio državu zbog nepravilnosti u vođenju stečajnog postupka u kojem su ostali bez poslovnog carstva tražeći naknadu od čak 502 milijuna kuna. Presuda u ovom postupku bit će objavljena 24. lipnja, no odvjetnica Pevecovih tvrdi da postupak za njezine klijente nije bio ni izbliza pravičan.

Borba do Strasbourga

- Razočaravajuća je činjenica da Trgovački sud u stečajnom postupku nema pojma što se radi nego sve prepušta stečajnom upravitelju i vjerovnicima koji imaju interes da najpovoljnije namire tražbine - kazala je Smodlaka Vraneković komentirajući tako iskaze koje su tijekom današnjeg maratonskog ročišta dali svjedoci stečajna sutkinja Branka Pleskalt te stečajni upravitelji Darko Šket i Mira Ilinčić. Iako je pravno-zastupnički tim Pevecovih najavio žalbu, zanimljivo je da ni na nju ne očekuju pozitivan ishod.

- Očekujemo da će nam žalba biti obijena, no nakon nje slijedi ustavna tužba, a potom i postupak pred Sudom za ljudska prava. Smatramo da nijedan vlasnik ne može biti lišen svog vlasništva a da mu se u najmanju ruku ne omogući pravo sudjelovanja u stečajnom postupku. U ovom slučaju radi se o čistoj konfiskaciji - tvrdi Smodlaka Vraneković. Puno oštriji u komentarima bio je Zdravko Pevec koji je kazao da su oni zapravo opljačkani od strane stečajnog upravitelja koji će u budućnosti, kako tvrdi, postati većinski vlasnik današnjeg dioničkog društva Pevec.

Nema novog stečajnog postupka

Za razliku od Pevecovih pravni zastupnik tužene države Živko Slijepčević, zamjenik ŽDO u Bjelovaru, smatra da će sud s pravom odbiti njihovu tužbu.

- Tužitelji ovom tužbom pokušavaju provesti neki novi stečajni postupak koji je već pravomoćno okončan, a to jednostavno nema nikakvog smisla i zato očekujem da će tužba biti obijena - kazao je Slijepčević navodeći da je isti ishod imala i tužba u upravnom postupku. 

>> Peveci – na sudu im ide dobro, nezaposleni su i uzgajaju žitarice i vino

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
19:11 12.05.2014.

Žalosno je, ali ima istine u cijeloj priči!

BO
booloo
11:52 13.05.2014.

šta mu je donijeloširenje u srbiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije