Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5. svibnja

Preminuo pravnik i aktivist za ljudska prava Slobodan Budak

Slobodan Budak
Filip Brala/PIXSELL
12.05.2012.
u 19:00

Jedan je od suosnivača Hrvatskoga helsinškog odbora, i jedan od njegovih najuglednijih članova.

Pravnik, odvjetnik i aktivist za ljudska prava Slobodan Budak umro je u subotu, 5. svibnja, u 82. godini te je, sukladno vlastitoj želji, pokopan bez javnih komemoracija, u tihome krugu obitelji i odanih prijatelja, na zagrebačkom groblju Mirogoj, piše Novi list.

Jedan je od suosnivača Hrvatskoga helsinškog odbora, i jedan od njegovih najuglednijih članova. Posljednje godine života Slobodan Budak posvetio je odvjetničkome radu i građanskome aktivizmu.

Više pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 9

KT
Karika Tura
20:25 12.05.2012.

I ovaj je sigurno bil teška neka totalitarna komunjara a sad odlazi kao aktivist za ljudska prava :)) Da se zbljuješ

NB
Navrnuti Bracanin
22:05 12.05.2012.

@ Karika Tura A budalo malo pogledaj ko je pokojnik. Pao je 71 jer nije htio sudit proljećarima. Tuđman mu nudio više funkcija ali je sve odbio i posvetio se zaštiti ljudskih prava. Prava si Karika Tura od čovjeka.

VI
vital
09:31 13.05.2012.

R. I. P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije