Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desetljećima na državnom trošku

Preminuo najnezaposleniji Nijemac, "proslavila" ga rečenica koju mu javnost nikad nije zaboravila

24.05.2023.
u 12:13

Arno Dübel bio je najdugovječniji građanin Njemačke koji je živio na državnom trošku, a socijalna pomoć plaćala mu je najam stana i ostale troškove

Najpoznatija nezaposlena osoba u Njemačkoj, Arno Dübel preminuo je prije dva tjedna u 67. godini u Sveučilišnoj bolnici u Hamburgu. Detalji smrti nisu poznati, a prema navodima, prije smrti živio je u domu za umirovljenike, prenosi njemački portal Mopo.

Arno je postao poznat jer je 46 godina bio bez plaćenog posla te je tako bio najdugovječniji građanin Njemačke na državnom trošku. Najpoznatiji je po rečenici: "Svatko tko radi je glup", koju je izjavio prije 20 godina, a njemačka je javnost nikad nije zaboravila. Novinari u Hamburgu prozvali su ga “najdrskijom nezaposlenom osobom".

VEZANI ČLANCI:

Njegova socijalna pomoć iznosila je nekoliko stotina eura mjesečno te se hvalio da mu ured za socijalnu pomoć plaća najam stana i popratne troškove. Rođen je 13. siječnja 1956. u Bornumu,a školovanje je prekinuo 1976. godine. Proslavio se nastupima u talk showovima te je gostovao kod Arabelle Kiesbauer i Britt Hagedorn, Sandre Maischberger i Johannesa B. Kernera.

Do lake zarade pokušao je doći i pjesmama “Der Klugere kippt nach” i “I’m nice”. Posljednjih godina se primiro te javnost nije znala mnogo toga o njemu. No, prošle godine je izjavio da će početi raditi, a prema pisanju hamburških medija, želio je biti TV zvijezda. Uz sve to, pojavio se i "menadžer" koji mu je trebao pomoći u glumačkoj karijeri, no to se nije dogodilo. 

VIDEO Potjera kao iz akcijskog filma! Kauboju pobjegla krava, lovio je na – autocesti

Komentara 11

ĐU
đuropedala
12:22 24.05.2023.

Pametan čovjek, ni ja ne radim. Zašto i bi, za koga? Za papiriće koji gube 100% vrijednosti u par godina..

DU
Deleted user
12:57 24.05.2023.

Kod nas to rade puno perfidnije, osnuju udrugu recimo za očuvanje dima i magle, svaki mjesec plaća zagarantirana i tako do pemzije, visoke naravno.

ST
Startrack
12:52 24.05.2023.

Nikad nisam razumio concept dobrovoljnog zivljenja na socijali. Ja sam dosao na ovaj svijet da stvorim nesto realno na njemu. I staje ta socijala, i u Njemackoj i u USA i svugdje. Plati ti stan i da malo crkavice da da prezivis. I stabi radio cjeli dan bez posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije