Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdaš Dončić

'Prekrcaj kemijskih tvari u Jadranu - da, ako je postupak siguran'

'12.09.2013., Zagreb -  Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, ministar Sinisa Hajdas Doncic.   Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
14.12.2013.
u 12:06

"Po informacijama koje su mi dostupne, radi se o vrlo sigurnom prekrcaju kemijskih tvari, gdje luka na Jadranu može obaviti taj posao"

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako osobno smatra da se postupak prekrcaja otrovne sirovine za kemijsko oružje koja se radi uništavanja transportira iz Sirije može obaviti u nekoj hrvatskoj luci ako je postupak prekrcaja siguran, prenosi HRT.

– Po informacijama koje su mi dostupne, radi se o vrlo sigurnom prekrcaju kemijskih tvari, gdje luka na Jadranu može obaviti taj posao. Smatram osobno, ukoliko pripadamo nekom bloku, a pripadamo, i ako želimo postići globalni cilj, a to je, recimo ovako - uništavanje kemijskih otrova na Mediteranu - da možemo aktivno sudjelovati u tome. Naravno, uz pretpostavku, koja mora biti proanalizirana, da će taj prekrcaj biti apsolutno bezopasan – kazao je Hajdaš Dončić u Intervjuu tjedna Hrvatskoga radija.

>>Milanović: Razmišljamo o prekrcavanju sirijskog kemijskog oružja

Komentara 16

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
12:46 14.12.2013.

Netko je nekome nesto u dzepic spustio lagano.

IL
ilijan
13:36 14.12.2013.

da je siguran nebi se kod nas prekrcavao...

BU
burza
12:57 14.12.2013.

Ako dode do istovara sto se narod ne pita onda vladu u prve redove da dokazu da je to sigurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije