Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Kolar

Predsjednik vukovarskog SDSS-a kandidat za zamjenika gradonačelnika Vukovara

Foto: Branimir Bradarić
1/3
09.04.2021.
u 17:28

U svome predstavljanju Kolar je rekao kako će voditi afirmativnu kampanju kao i da će u svome radu biti govornik mira, međusobnog uvažavanja i kao takav most između matične države Srbije i ovih krajeva

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar predstavio je danas svoju kandidaturu za zamjenika gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine. Na taj način potvrđene su ranije špekulacije kako SDSS neće imati kandidata za gradonačelnika Vukovara nego će sve svoje snage usmjeriti u borbu da ponovno izbore mjesto zamjenika gradonačelnika. Tu dužnost već 8 godina obnaša Srđan Milaković koji je nakon napuštanja SDSS-a postao predsjednik Demokratskog saveza Srba (DSS).

U svome predstavljanju Kolar je rekao kako će voditi afirmativnu kampanju kao i da će u svome radu biti govornik mira, međusobnog uvažavanja i kao takav most između matične države Srbije i ovih krajeva. Najavio je i kako će se zalagati za kampanju dijaloga i na taj način zastupati interese građana srpske nacionalnosti ali i svih ostalih građana Vukovara.

- Gradu Vukovaru je potreban ekonomski oporavak, a ne ovo što danas imamo, a imamo neke iznose, brojke i podatke koji su vrlo upitno točni, netočni ili su pak frizirani za javnost. Određene političke elite mlade u Vukovaru koriste za svoja potkosurivanja tako da će jedan od ključnih dijelova moga rada biti popravljanje odnosa među mladima. U sklopu toga predložiti ću osnivanje Centra za mlade gdje će se oni međusobno okupljati, upoznavati i družiti, rekao je Kolar.

Najavio je i kako neće dopustiti diskriminaciju udruga i sportskih klubova sa srpskim predznakom ističući kako takvima političkim opcijama neće biti partner u radu. Isto tako najavio je i veću pomoć socijalno ugroženim građanima napominjući ako se ima za razne spomenike koji koštaju 400-500 tisuća kuna da mora biti novca i za socijalno ugrožene građane.      

- Naš cilj je grad poštuje i voli, a ne grad mržnje i netrpeljivosti. Grad u koji dolaze, a ne odlaze stanovnici. Grad koji ide u smjeru budućnosti, a ne da živi u prošlosti, zaključio je Kolar.

 

 

>> VIDEO Kerum, Ramljak, Franić, Puljak i Grković: Žestoko sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:40 09.04.2021.

Kad će te ukinuti srpske škole i vrtiće jer radite segregaciju i razdor od najranije dobi djece?! Kako će ta djeca živjeti zajedno kad ih od najranije dobi učite krivo???

BO
bolnaistina
21:24 09.04.2021.

Nadaju se još za ostvarenje svog sna. Ali nikada više.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
00:59 10.04.2021.

Znaci istina je.. Bravo na multikulturalnosti... Hrvatska je pravi primjer suživota u Hrvata..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije