Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz reda srpske nacionalne manjine

Tatjana Mirić najavila kandidaturu za zamjenicu župana Vukovarsko-srijemske županije

Tatjana Mirić
Branimir Bradarić
30.03.2021.
u 17:08

Moja vrata će uvijek biti otvorena za sve ljude, a spremna sam na dijalog sa svima. Ako sam to mogla napraviti u Jemenu, Kongu, Etiopiji i drugdje širom svijeta mogu i u svojoj županiji, istaknula je Mirić

Poznata hrvatska humanitarka Tatjana Mirić (55), koja je tijekom proteklih 12 godina obišla sve kontinente pomažući ljudima u nevolji, najavila je danas svoju kandidaturu za zamjenicu župana Vukovarsko – srijemske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine na predstojećim lokalnim izborima.

- Na izbore izlazim kao nezavisna kandidatkinja neopterećena političkim podjelama. Graditi ću novu sliku o srpskoj zajednici, sliku života i poštovanja svakog čovjeka bez obzira na nacionalnost. Vrijeme je pregazilo politiku pukog vremena i politiku malih pomaka. U 21. stoljeću moramo se baviti podizanjem standarda srpske zajednice koja živi na ovim prostorima i uspostavi stvarne jednakosti prava i obaveze srpske manjine s većinskim hrvatskim stanovništvom i drugim nacionalnim manjinama. Ne želim niti ću govoriti jezikom politike sukoba i razdora, rekla je Mirić.

Kazala je i kako ona nije klasična političarka ali i da kao izabrana zamjenica župana ne želi biti običan fikus nego da želi sudjelovati u radu i boljitku srpske zajednice, suživota i stvaranja dobrih odnosa. Najavila je i kako će trećinu svoje plaće kao zamjenica župana uplaćivati za školovanje nadarene siromašne djece i potrebitih bez obzira na nacionalnost. Dodala je kako u srpskoj zajednici do sada nije napravljen nikakav pomak te da su se protekle godine mogle puno iskoristiti. Tvrdi i kako je se vrlo malo govorilo za ljude, a više za osobne interese kao i da je 30 godina poslije rata došlo vrijeme za drugačiju i neopterećenu  politiku, da je svima dosta rata.

- Svi, bez obzira na nacionalnost, suočavamo se s problemima nedostatka radnih mjesta, iseljavanjem i slično. Moja vrata će uvijek biti otvorena za sve ljude, a spremna sam na dijalog sa svima. Ako sam to mogla napraviti u Jemenu, Kongu, Etiopiji i drugdje širom svijeta mogu i u svojoj županiji, istaknula je Mirić.

Kazala je i kako je spremna otići na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i položiti vijenac svim žrtvama te da je to za nju stvar ljudskosti.

- Osobno sam već i bila na groblju i otići ću opet. Tamo su pokopani ne samo Hrvati nego i Srbi, Bošnjaci, Mađari, Romi i drugi. Neću otići na groblje pokloniti se samo njima nego i njihovim majkama, očevima, braći, sestrama, prijateljima, kumovima… Uradila sam to već i uraditi ću opet, nebitno gdje i kada. Majka je majka, nebitno je čija je, zaključila je Mirić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije