Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret

Predsjednica s estonskim premijerom: Područje između Jadrana i Baltika nudi mogućnosti za suradnju

Estonija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.06.2015.
u 18:00

Istaknuvši kako područje između Jadrana i Baltika nudi mnoge mogućnosti za suradnju, dodala je kako će se i sama zalagati kako bi se upravo tome prostoru Europe pridodao veći značaj u hrvatskoj vanjskoj politici

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je predsjednika Vlade Republike Estonije Taavija Rõivasa koji boravi u prvom službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Tijekom susreta obostrano je naglašena dobra bilateralna suradnja između dviju država. Predsjednica Republike istaknula je kako suradnju možemo dodatno ojačati učestalijom razmjenom posjeta i boljom koordinacijom oko specifičnih tema od zajedničkog interesa. Predsjednica se posebno osvrnula na pitanje energetske sigurnosti i neovisnosti, ali i prometne povezanosti na liniji Jadran-Baltik.

Istaknuvši kako područje između Jadrana i Baltika nudi mnoge mogućnosti za suradnju, dodala je kako će se i sama zalagati kako bi se upravo tome prostoru Europe pridodao veći značaj u hrvatskoj vanjskoj politici.

Predsjednik Vlade Estonije naglasio je podudarnost stavova i mnogih interesa između dviju država unutar Europske unije te dao snažnu podršku ulasku Hrvatske u Schengen. Tijekom  susreta razgovaralo se i o postojećim izazovima europskoj sigurnosti te ulozi Sjevernoatlantskog saveza.

>> Predsjednica osnovala Vijeće za gospodarska pitanja. Evo tko će sjediti u njemu

Komentara 9

NE
neos
20:08 03.06.2015.

Samo tako. Odlično ! Bravo ! Zajednički cilj ; što dalje od crvene zvjeri i partije. Lustracijom do zdravlja !

DU
Deleted user
20:22 03.06.2015.

Bla bla bla mnoge mogućnosti za suradnju... Nije se ni pripremila za sastanak... da jest, bila bi konkretna i navela barem pet točaka gdje vidi mogućnost za suradnju...

KL
Klarahrv
20:12 03.06.2015.

Bravo Predsjednice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije