Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

Predsjednica podijelila građane i doživjela najveći pad potpore

Foto: Crobarometar/Ipsos Puls/Dnevnik Nove TV
1/5
27.08.2017.
u 19:39

Ured Predsjednice školskom ocjenom dobiva 2,76 ili trojku, Vlada pak prolazi s 2,29 ili dvojkom, a i Hrvatski sabor dobiva 1,99 i kolovoz, u kojem nije radio, završava dvojkom

Predsjednica Republike gubitnica je u kolovozu i doživjela je najveći pad potpore među građanima, rezultati su Crobarometra Nove TV o dojmovima građana o političarima i tri državne institucije.

Možda je na to utjecala i njezina reakcija nakon požara u Splitu, no ostaje činjenica da je, nakon što je prije 30 dana imala većinu uz sebe i svoj rad, sada podijelila građane.

Trenutačno njezin rad ne odobrava 46 posto građana, dok ga odobrava 45 posto. Devet posto ispitanika ne zna se odrediti.

Podsjećamo, Ivo Josipović na pola svog mandata imao je golemu potporu građana. Njegovu politiku odobravalo je 72 posto ispitanika; nije odobravalo njih 18 posto, dok 10 posto nije znalo.

Foto: Crobarometar/Ipsos Puls/Dnevnik Nove TV

Prema ispitivanju Crobarometra, predsjednica zasad jedina ima većinu pozitivnog dojma među građanima, točnije, 52 posto, dok negativan dojam o njoj ima njih 41 posto. S premijerom Andrejem Plenkovićem situacija je obrnuta; negativan dojam ima njih 52 posto, a pozitivan 41 posto. Božo Petrov negativan dojam izaziva kod 59 posto ispitanika, a pozitivan kod njih 32 posto. O Davoru Bernardiću 54 posto građana ima negativan dojam, pozitivan njih 31 posto.

Ivo Josipović na polovici svog mandata uživao je 79 posto pozitivnog dojma te samo 14 posto negativnog dojma.

Foto: Crobarometar/Ipsos Puls/Dnevnik Nove TV

Andrej Plenković u Banskim dvorima već je 11. mjesec i vidimo kakav dojam kod građana ostavlja. Ako usporedimo kakav su dojam ostavljali njegovi prethodnici nakon isto toliko vremena provedenog u Banskim dvorima, može se zaključiti da se premijer, u odnosu na prethodnike, nema baš se čime pohvaliti.

Foto: Crobarometar/Ipsos Puls/Dnevnik Nove TV

Ivo Sanader je u studenom 2004. uživao 57 posto pozitivnog dojma među građanima, a u listopadu 2008. pao je na 42 posto. Njegova nasljednica Jadranka Kosor, u svibnju 2010., uživala je 45 posto pozitivnog dojma. U listopadu 2012. Zoran Milanović uživao je pozitivan dojam među 44 posto građana, a u kolovozu 2017. Andrej Plenković pozitivan dojam uživa kod njih 41 posto.

Foto: Crobarometar/Ipsos Puls/Dnevnik Nove TV

Ured Predsjednice školskom ocjenom dobiva 2,76 ili trojku, Vlada pak prolazi s 2,29 ili dvojkom, a i Hrvatski sabor dobiva 1,99 i kolovoz, u kojem nije radio, završava s dvojkom.

 

Komentara 152

KO
komunikolog
19:47 27.08.2017.

Po anketama je Ivo Josipović još uvijek presjednik RH.

PA
Pajdo
19:52 27.08.2017.

Da medju gradjanima gubi ALI kod Hrvata dobija popularnost.

CA
carlo20
20:12 27.08.2017.

Predsjednici ankete nikada nisu bile skone i sve oko tih anketa je laž. Postoji google i nije teško naći ankete tjedan dana uoči prvog kruga predsjedničkih izbora gdje Josipović ima 15% ispred Kolinde i takve lažne ankete su se provlačile kroz cijelu godinu uoči predsjedničkih izbora, kako je završilo, svi znamo. Uzalud se anketarske agencije trude utjecati na javnost, većina Hvata vas ne šljivi ni 1%. Partijske ankete upijaju samo ljevičarski trolovi komentatorski i sdp gubitnici, a onda šokovi nakon izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije