Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varljivo proljeće

Pred nama je produženi vikend i Praznik rada: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka

Zagreb: Sunčano subotnje jutro izmamilo građane u centar grada
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
28.04.2023.
u 07:31

Ako za produljeni vikend planirate aktivnosti na otvorenom - imajte na umu da će biti nestabilno

Na Jadranu će danas biti većinom sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano, a osobito poslijepodne na zapadu uz više oblaka mjestimice moguće malo kiše ili pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna tempratura zraka uglavnom između 17 i 22 °C.  U subotu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U unutrašnjosti su mjestimice poslijepodne i navečer mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, a uz obalu do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, a na Jadranu od 11 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 19 i 23 °C.

"Ako za produljeni vikend planirate aktivnosti na otvorenom - imajte na umu da će biti nestabilno, ali danju ugodno toplo uz dulja suha i sunčana razdoblja, osobito na Jadranu do nedjelje. Na kopnu će lokalni pljuskovi biti najčešći u subotu. Tijekom Praznika rada na Jadranu će zapuhati jugo, s kojim stiže i jače naoblačenje, već popodne s lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom najprije na sjevernom Jadranu, zatim i drugdje. Promjenjive naoblake i mjestimične kiše bit će do sredine idućeg tjedna.", sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremila dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

"Za vikend na Jadranu povremeno više oblaka, no i dalje mnogo suhih, pa i sunčanih sati - poneki pljusak najvjerojatniji je popodne u Istri. Praznik rada nestabilniji, zapuhat će jugo, a u drugom dijelu dana uz jače naoblačenje može biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Produljeni vikend bit će nastabilan i na kopnu - no danju ugodno toplo uz podosta suhog vremena pa će boravak na otvorenom svakako biti moguć, ali ponegdje prekinut lokalnim pljuskovima u poslijepodnevnim satima.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Video: Ostaci neidentificiranog vojnog objekta pronađeni u poljskoj šumi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije