Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI BEZ DOMA

Pranić dao saborski stan obitelji s invalidnom 1,5 godišnjom bebom

Ante Pranić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
24.03.2020.
u 09:57

Vrgorački gradonačelnik prethodno je donirao 5000 kuna Crvenom križu i pozvao na smanjenje saborskih plaća

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić stan koji je dobio na korištenje kao saborski zastupnik u Ilici 81., ustupio je na korištenje obitelji s troje djece, od kojih je najmlađe, jednoipolgodišnja beba, stopostotni invalid, čiji je prizemni, podstanarski stan u Draškovićevoj ulici potpuno uništen.

Na svom FB profilu Pranić je odmah nakon potresa objavio je poziv svima kojima je potreban smještaj da mu se jave, a odabir je pao na obitelj koja se u ovom strašnom trenutku našla u gotovo bezizlaznoj situaciji. 

- Javilo mi se nekoliko ljudi, ali prijatelji su me upozorili na gospođu koja je dramatičan apel za pomoć uputila na grupi potres na lokaciji Zagreb.

"Suprug i ja živim u stanu s troje male djece a najmlađi je na dijalizi i hrani se na cjevčicu Zidovi su nam popucali, zgrada je označena kao neupotrebljiva s obzirom da sam predala zahtjev za najam gradskog stana na temelju sinove bolesti još prošle godine, molila bih nekoga tko može taj zahtjev pogurati u hitnost" napisala je gospođa.

- Stupio sam u kontakt s gospođom, situacija je još gora nego što je napisala. Popucale su im vodovodne cijevi i stan je još i poplavio. Pustio sam ih u stan koji sam dobio od Sabora, sada sam ionako u Vrgorcu, a poslao sam i dopis gradonačelniku Milanu Bandiću da se ovoj obitelji, koja ispunjava sve uvjete, dodijeli gradski stan. Nadam se da će zagrebačke gradske službe ili Ministarstvo državne imovine, djelovati promptno hitno riješiti životni problem koji je snašao ovu obitelj - kaže Pranić.

Slanje ključa iz Vrgorca u Zagreb također je bio pravi podvig. Pokupio ga je vozač mesne industrije Pivac koji ga je donio do Karlovca gdje ga je preuzeo Pranićev prijatelj i odnio ga obitelji u Zagreb. Pranić kaže kako je svjestan da je prepuštanjem stana u prekršaju.

- Neka me kazne! Situacija je izvanredna treba reagirati ljudski - kaže Pranić. Poziva i druge saborske zastupnike da pomognu koliko mogu. On je uplatio 5000 kuna na račun Crvenog križa Vrgorac.

- Znam da to neće spasiti svijet, ali ovaj moj čin je apel državnoj upravi da se smanje primanja saborskih zastupnika. Pokažimo solidarnost s građanima Hrvatske koji i bez ovakvih targedija žive puno teže od nas – poziva Pranić.

VIDEO Snažan potres pogodio Zagreb

 
Ključne riječi

Komentara 3

KR
kronika20
16:10 24.03.2020.

Drug pranić se dobro okoristio uhljebljenjem i ovakve predstave su samo promocija za slijedeće izbore, jer mu je jasno da nema izgleda za daljnje uhljebljenje. Valjalo bi raditi a to nije naučio

IC
ICCO
12:05 24.03.2020.

Pranic je i od slanja ključa napravio herojsku priču o sebi, ja, ja i evo i to sam ja napravio. Budi skroman i ponizan a ne veličaj se u muci i ne prodaj jeftine štoseve za prikupljanje političkih bodova, nije vrijeme za to.

BO
boovuu
21:21 24.03.2020.

ICCO:! da se nije pofalio šta je napravio niko nebi znao. novinari brzo doznaju i prenose samo za ono što nije dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije