Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BLIZINI EPICENTRA

Prve reakcije iz Kašine: Škola neupotrebljiva, popucali zidovi, prozori...

Kašina
Foto: Boris Ščitar
1/2
22.03.2020.
u 13:16

- Dajte mi pošaljite nekoga ako možete. Rekli su da će biti nevrijeme. Bude mi curilo - moli kroz suze uplašena starica iz Kašinske sopnice

Kuća nam je popucala, zidovi, prozori, sve se razbilo - kazala nam je Martina iz Kašine, mjestu udaljenom svega 6 kilometara jugoistočno od epicentra snažnog potresa koji je jutros zatresao šire zagrebačko područje. U usporedbi sa centrom Zagreba, može se reći da je Kašina dobro prošla i nema toliko velike štete.

Najčešće se radi o urušenim krovovima i dimnjacima te popucalim zidovima i prozorima. Ozbiljnija šteta nastala je na područnoj školi i župnom dvoru u Vugrovcu te u župnoj crkvi u Kašini. Iz Župe sv. Petra i Pavla u Kašini javili su da neće biti prijenosa mise jer je uslijed potresa došlo je do velike štete, a s terena doznajemo da je stari dio područne škole u Vugrovcu potpuno popucao te da će škola zbo pretrpljene štete biti neupotrebljiva.

Iako nema katastrofalne štete stanovnici su u velikom strahu. - Dajte mi pošaljite nekoga ako možete. Rekli su da će biti nevrijeme. Bude mi curilo - moli kroz suze uplašena starica iz Kašinske sopnice.

VIDEO Stanovnica Kašinske sopnice u suzama

- Jezivo i tužno. Doživila sam to kao veliku katastrofu koja nam se događa. Preplašila sam se jako ujutro kada je se sve počelo tresti. Čula sam mamu kako vrišti i krenula dole za njima. Bili smo vani onda i kako mi je ključ ostao u sobi vraćala sam se sama po njega i taman me uhvatio onaj drugi veći potres i nisam uspjela ni do sobe doći, a već sam trčala van dolje. Užasno, eto. Sad smo si uzeli stvari najvažnije i ako šta bude idemo u auto - kazala nam je Ivana dodajući da su im u kući popucali neki zidovi te da im je crijep oštećen. - Kod susjeda isto crijep pao s krova - dodaje.

VIDEO Posljedice potresa u blizini epicentra

- Kod nas nema štete, samo sam čula da je nekoliko kuća dalje srušen dimnjak - kazala nam je druga Martina.

- A bilo je stresno dosta kad te direktno iz sna probudi potres. U kući se sve treslo, padale su slike sa zida, sve živo susjedima su popadali crijepovi sa kuća... - govori nam Filip.

VIDEO Šteta u Vugrovcu

>> Oštećeno je 66 objekata i 23 automobila, stradao je i dio Klaićeve bolnice, djeca su evakuirana


 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Zbregov2
Zbregov2
14:02 22.03.2020.

Objavite popis bank. računa/institucija prioritetno gdje možemo uplatiti neku donaciju...

Avatar Idler
Idler
13:51 22.03.2020.

Dajte-najte, večina vu Prigorju je navikla na česte potrese. Srečom nema veče štete, a strah je normalna stvar !

BA
Barbasmora
13:24 22.03.2020.

A kako je sa saborom, crkvama, pantovcakom......?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije