Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratak rok

Povjerenstvo za Inu tražit će produljenje rada za još 3 mjeseca

ina-novi
Arhivska fotografija
28.06.2010.
u 16:18

Od Vlade će zatražiti da skine oznaku tajnosti s ugovora o plinskom poslovanju.

Istražno povjerenstvo za Inu na svojoj je današnjoj sjednici odlučilo od DORH-a zatražiti očitovanje provodi li ikakvu istragu o privatizaciji naše najveće naftne kompanije i to u roku od osam dana. Do ovakve odluke došlo je zbog informacija koje su se zadnjih dana pojavljivale u medijima da su hrvatski istražitelji ispitali predsjednika uprave MOL-a pa povjerenstvo želi znati ima li to ispitivanje ikakve veze s privatizacijom Ine.

Jer, ako DORH provodi istragu oko privatizacije Ine, saborsko Povjerenstvo za Inu trebalo bi prestati s djelovanjem jer paralelne istrage nisu u skladu sa zakonom. Povjerenstvo je na sjednici donijelo i odluku da će od Sabora tražiti produljenje rada za još tri mjeseca jer je već sada jasno, dva mjeseca od osnivanja, da zacrtani posao neće uspjeti obaviti u predviđena tri mjeseca, a od Vlade će zatražiti da skine oznaku tajnosti s ugovora o plinskom poslovanju. I kao što je to do sada bio slučaj, donošenju ovih zaključaka prethodila je mučna rasprava. Prvo su članovi povjerenstva iz reda oporbe optužili HDZ-ovca Gorana Marića, koji je i predložio da se od DORH-a zatraži očitovanje provodi li istragu oko privatizacije Ine, da time usporava rad povjerenstva i da možda potiče DORH na istragu vezanu za privatizaciju Ine.

- Nikoga ne iznenađuje ova inicijativa kolega iz HDZ-a kada smo mi dvije trećine ovog prvog dijela rada povjerenstva izgubili na prikupljanje dokumentacije. Čitav niz stvari govori da od stvarne namjere da ovo povjerenstvo obavi svoju obvezu nema ništa - istaknuo je HNS-ovac Zlatko Koračević. U istom je tonu nastavio i SDP-ov Gordan Maras koji je istaknuo da smatra da HDZ-u ne odgovara rasprava o privatizaciji Ine i sklapanju novih ugovora 2008. i 2009. godine.

- Moje mišljenje je da nismo štitili nacionalne interese i da smo preuzeli nešto što nismo trebali. I sada čitamo da se nalaze nova plinska polja koja mi nećemo moći eksploatirati - poručio je Maras. Na to je reagirao HDZ-ov Boris Kunst istaknuvši da je MOL dobio bingo 2003. godine kada je kupio 25 posto dionica plus jednu dionicu Ine.

Ključne riječi

Komentara 3

10
101lakeoswego
17:09 28.06.2010.

komunisticka posla ovi to delaju kak komunjare, do podne v birtiji po podne kuda koji hehehehehehe

ST
standup
17:32 28.06.2010.

aj,..koje \"istrazivacko-novinarstvo\",..a jos´uvik niste \"Otkrili\" da je Tovaris´-Pucín vecínski Vlasnik MOLa i automatski INA-e??....(a onda, sigurno necéte Negativno-pisati,..jer....bi mogle i \"glave letiti\"..)..-:))

Avatar comparator
comparator
18:40 28.06.2010.

Bojao se je SDP da HDZ ne smijeni upravu INE i 2003 g. prodao Molu 25% dionica .Onda su u taj ugovor još stavili da MOL ima prednost u otkupu ostalih dionica.HDZ je prozreo plan i uzeo ostatak koji smoo pojeli.Pitanje je ; gdje su \"Bijele noći\" i sve ostalo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije