Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa

Povjerenstvo: Troje dužnosnika povrijedilo zakon, pokreću se dva postupka

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv ministra Banožića
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
02.09.2022.
u 14:22

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je troje dužnosnika povrijedilo zakon, ali im neće izreći sankciju jer im je prestao mandat, dok je u dva slučaju odlučilo pokrenuti postupak.

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak u vezi s ravnateljicom uprave u Ministarstvu poljoprivrede Tatjanom Karačić i zamjenikom načelnika općine Sućuraj Predragom Trajkovićem.

Povreda zakona utvrđena je za potpredsjednika Vlade i ministra obrane do 2020. Damira Krstičevića, jer je propustio navesti nekretninu u svom vlasništvu. Povreda je također utvrđena kod pomoćnice ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne do 2021. Maje-Marije Nahod jer nije prijavila nekretnine, automobil i poslovne udjele bračnog druga.

Njima i gradonačelnici Orahovice do 2020. Ana-Mariji Petin utvrđen je nesklad između podataka koje su stavili u imovinsku karticu i podataka koje je Povjerenstvo pribavilo od drugih nadležnih tijela pa su povrijedili zakon, ali im se neće izreći sankcija jer im je prestao mandat, kazala je članica Povjerenstva Maja Uzelac.

U pet slučajeva Povjerenstvo je donijelo odluke o nepokretanju postupka. One se odnose na ravnateljicu uprave u Ministarstvu poljoprivrede Tatjanu Karačić, osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića te načelnike Općine Rugvica Matu Čička i Sibinj Josipa Pavića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije