Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo otvorilo predmet ministra G. Marića u vezi s prodajom vile

U vezi s nekretninom u vlasništvu ministra Gorana Marića – vikendicom u Živogošću kod Makarske, provodi se postupak redovite provjere podataka koje je dužnosnik naveo u imovinskima karticama i uspoređuju se s podacima iz zemljišnih knjiga i podacima Porezne uprave
29. travnja 2019. u 13:33 31 komentara 1473 prikaza
Goran Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet ministra državne imovine Gorana Marića u kojem će ispitivati njegovu ulogu u postupku prodaje vile u Grškovićevoj ulici (koju je za svoj ured koristio bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić) trgovačkom društvu ''Sjajna svjetlost'' poduzetnika Zvonka Šarića, za kojeg je tvrdio da su prijatelji.

Goran Marić Ministar Goran Marić: 'Provjerite tko je noćas provalio u vilu Kostrenu. Neće ta banda biti u Hrvatskoj'

Nakon prikupljanja informacija od nadležnih državnih tijela i Ministarstva državne imovine vidjet ćemo u kojem će smjeru postupak dalje ići, no za sada još nije za sjednicu Povjerenstva niti će se odlučivati o pokretanju postupka, objasnila je u izjavi za Hinu glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

U vezi s nekretninom u vlasništvu ministra Gorana Marića – vikendicom u Živogošću kod Makarske, provodi se postupak redovite provjere podataka koje je dužnosnik naveo u imovinskima karticama i uspoređuju se s podacima iz zemljišnih knjiga i podacima Porezne uprave

Goran Marić VILA U ŽIVOGOŠĆU Marić: Zanimljivo je da se nakon sedam godina netko bavi vrijednošću moje vikendice

Ako se utvrdi nesklad, odnosno da nešto nije prijavljeno kako treba, dužnosniku se najprije šalje zaključak da se o tome očituje, a tek kada Povjerenstvo zaprimi dužnosnikovo očitovanje može se odlučivati o eventualnom pokretanju postupka, dodala je.  

Ministar državne imovine poručio je ranije kako će biti na raspolaganju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa za sve što je potrebno i da će napraviti sve što zakon od njega traži.

Video: Otvorena ACI marina Rovinj u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • ronyday:

    Komunjarskoj bagrii njihovim medijima na red došao i Marić i to bagri koja je opljačkala drćžavu za više od 100 milijardi. Otpisali su dugove za više od 46 milijrdi prvenstveno svojoj partijskoj bagri, 7 miljardi mafija milanović opljačkala preko DUUDI-a, ... prikaži još!, brojne druge kriminalne afere koje se ne smiju ni spominjati.

  • stric7:

    ... lopove , bogataše , tajkune tražite u esdepe redovima ... poseban naglasak stavite na nasljednike funkcionera do prvi demokratski izbora u RH .... ovako , predstavvljajući vikendicu vilom ispadate smješni...

  • Deleted user:

    Još jedan primjer kako mediji mogu stvoriti histeriju ni iz čega.