Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Provjerite tko je noćas provalio u vilu Kostrenu. Neće ta banda biti u Hrvatskoj'

Kuću u Živogošću kupio je, kaže Marić, za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu, a njezinu vrijednost naknadno nije mijenjao jer smatra da mu to i nije dužnost
25. travnja 2019. u 10:14 133 komentara 25158 prikaza
Goran Marić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotrit će idućeg tjedna slučaj ministra državne imovine Gorana Marića na temelju teksta u tjedniku Globus koji ga proziva da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od tržišne vrijednosti koju ona ima danas i koju je imala 2012. godine kada ju je Marić kupio.

Goran Marić VILA U ŽIVOGOŠĆU Marić: Zanimljivo je da se nakon sedam godina netko bavi vrijednošću moje vikendice

"Ja ću povjerenstvu uvijek biti raspoloživ", rekao je Marić uoči sjednice Vlade. "Ja sam prijavio ono što sam kupio i sve što zakon obvezuje, ja ću to prijaviti. Sve što moram prijaviti, ja prijavljujem, kod mene nema tajni, nema misterioznosti, a s time se huškači ne mogu pomiriti", rekao je Marić. "Kamen spoticanja onih je 1300 protiv kojih se vodi postupak, kamen spoticanja su oni koji su dobili fakture, a nisu znali što je to, poslovni prostori u središtu Zagreba...", rekao je. "Taj polusvijet neće raditi što je radio do sada", dodao je.

Rekao je da njegova vila nije za prodaju. "U to vrijeme nije to bio smiješan iznos", odgovorio je Marić na tvrdnju novinara da vila sada vrijedi više.

"Provjerite tko je noćas provalio u vilu Kostrenu, imali smo provalu u središtu grada u tri stana po 200 kvadrata", rekao je Marić uoči sjednice Vlade. "Neće ta banda biti više u Hrvatskoj. Za mene su banda oni koji protupravno koriste tuđe. Ima ih na tisuće. Nisam rekao da mi podmeću. Ti se hvale koji su im dali pravo korištenja", rekao je. Na pitanje na koga misli, nije želio točno odgovarati.

"Sve prijave radio sam uredno i svaki put ću sve prijavljivati i, ako treba, sve ću promijeniti, a ako nešto nije potrebno, neću to raditi", dodao je.

Marić je za Večernji rekao da je od Šarića kupovao nekretnine te da su u prijateljskim odnosima, no opovrgava da je radio bilo što protuzakonito ili da je na bilo koji način pogodovao prijatelju. Marić objašnjava da je Šarić na ponovljenom natječaju, na kojem je bilo više ponuđača, vilu u Grškovićevoj kupio zato što je imao najbolju ponudu.

Krndije malo mjesto kod Đakova Selo u kojem nitko nije vlasnik svoje kuće

Kuću u Živogošću kupio je, kaže, za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu, a njezinu vrijednost naknadno nije mijenjao jer smatra da mu to i nije dužnost.

Video: Pogledajte još jedan show Marasa u Saboru

'Mali' nametnik
Ulazeći u automobil primijetila je nešto neobično u vratima: Kada je shvatila o čemu se radi, preuzeo ju je strah
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • Alkana:

    Marić ništa nije pogriješio. Kad je kuću kupio vrijedila je 800.000 kn. Sad vrijedi više, ali zar bi on svake godine trebao procjenjivati vrijednost i mijenjati u imovinskoj kartici? Pa tko to radi? Taritaš je "zaboravila" punoi toga prijaviti i ... prikaži još!i nikom ništa a na njemu se jaši, a sve je uredno prijavio. Jedan od rijetkih poštenih političara koji je stao na kraj mnogim bezakonjima u zloupotrebi državne imovine.

  • vedran.topic.3:

    Sudeći prema novinaru, političari bi trebali plaćati 1x godišnje sudskog procjenitelja, jer sve i da je promijenio vrijednost bi ga napali kako zna da je baš ta vrijednost! Koje gluposti. Problem se traži tamo gdje ga nema, ali tamo gdje ... prikaži još! postoji ozbiljan problem, tamo senne čačka previše.

  • imperatoriso:

    Opet o Mariću i njegovoj nerkretnini koju je kupio prije 7 godina u vrijeme kada su cijene nekretnina bile niske zbog ekonomske krize i sad je njegov grijeh što netko njegovu nekretninu koju je navodno povoljno kupio i koju Marić ... prikaži još!rić ne prodaje, procjenjuje na više i još ga napadaju da nekome prodaje državnu imovinu, a državna imovina se prodaje preko natječaja i tko da više, i tu nema mjesta manipulacijama. Marić je klasični primjer kako pojedini mediji iz ničega rade aferu na nečiji račun, a afera iz ničega se rade s ciljem i očito je nekome u Jutarnjem listu Marić stao na žulj. Taj Jutarnji je pod teškim dugovima, naklada mizerna, pogotovo tjednika Globus koji se ne prodaje ni u dvije tisuće primjeraka i od čega onda Jutarnji živi? Pa od oglasa do kojih dolaze reketarenjima i ucjenama i sad na Mariću testiraju svoju moć obmana i manipulacija te upozoravaju druge kompanije ili pojedince kako im mogu zagorčati život izmišljenim aferama ako ne plate oglas. Marić treba dignuti tužbu prema Globusu i stati na kraj neprofesionalnom novinarstvu koje ima za cilj uništavati živote pojedincima izmišljenim aferama.