Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVI POHOD U SRBIJI

Jeziva ispovijest djevojke koja je s masovnim ubojicom dijelila taksi: 'Sjeo je pored mene i držao bombu'

Dubona: Policijski očevid u mjestu gdje je nekoliko osoba ubijeno
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
31.05.2023.
u 09:30

Nakon što je ubio osmero i ranio 14 osoba, Uroš B. (21) uskočio je u taksi, oteo taksista i putnicu Jelenu A. (19) koja je već bila u vozilu

U noći kad je Uroš B. (21) ubio osmero, a ranio još čak 14 osoba u selima Malo Orašje i Dubona u Srbiji, Jelena A. (19) mogla je biti još jedna njegova žrtva. Sumanuti ubojica uskočio je nakon zločina u taksi, a unutra je već bila jedna putnica. I taksist i djevojka postali su Uroševi zatočenici, uslijedila je agonija koja je trajala puna tri sata, a nisu ni slutili u koga gledaju. Podsjetimo, stravični se zločin dogodio samo dan nakon što je K. K. (13) u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio osmero svojih kolega i zaštitara. Da izvuče živu glavu, Jelena je uvjerila otmičara kako je trudna.

VIDEO Objavljena snimka potrage za ubojicom iz Mladenovca: U velikoj akciji sudjelovalo više od 600 ljudi

- Ja nisam u drugom stanju, to sam slagala otmičara, u nadi da me neće ubiti ako zna da čekam bebu. To sam učinila kako bih sačuvala svoj život, ali i život taksista – ispričala je Jelena A. (19) u jezivoj ispovijesti za Kurir. Djevojka je u ponedjeljak svjedočila i u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Smederevu vodi protiv Uroša B.

- Te večeri, oko 22.30 sati, krenula sam taksijem iz Smedereva kod dečka na Ub, i dok sam s taksistom komentirala zbog čega na putu ima toliko policije i Hitne pomoći, na naplatnoj rampi Mali Požarevac, na kojoj smo stajali, vidjela sam krupnog mladića u plavoj majici kako izlazi iz šumice – opisala je ova djevojka. Na prvu je pomislila kako mladić radi na naplatnoj rampi.

- Ispred nas su bila dva vozila, a taj mladić je ubrzanim hodom ušao u taksi. Sjeo je pored mene na zadnje sjedalo, a u ruci je držao bombu! Taksist je povikao: "Izlazi van! Izlazi, tko si ti?!" Uplašila sam se, a mladić je samo rekao: "Nastavi voziti! Ubio sam sad toliko ljudi, pa ću i vas ako ne budete slušali!"- prisjetila se Jelena A. za Kurir.

POVEZANI ČLANCI:

Nagon za preživljavanje odmah je proradio pa je u sekundi izmislila kako je trudna, u nadi da će ju stoga poštedjeti.

- Samo me je pogledao i nastavio prijetiti da će nas pobiti. Kad smo prošli naplatnu rampu, u daljini se vidjela policija, a on je tada rekao: "Ne brini, ljubavi, ti si sad moja supruga, trudna si i mi idemo kod liječnika". Zagrlio me je i mazio po trbuhu. Naježila sam se, ali sam izdržala – kazala je.

Izbjegli su policiju, a taksist je sve vrijeme pokušavao istjerati ubojicu iz vozila, no on bi uvijek iznova počeo vikati, prijetiti i "igrati se bombom", prebacujući ju iz ruke u ruku. Vožnja strave trajala je gotovo tri sata, dvostruko više od uobičajenog vremena potrebnog od Smedereva do Uba. Vozili su se, naime, kroz okolna sela kako bi izbjegli policiju koja je bila doslovce na svakom koraku.

GALERIJA Nevjerica i tuga nakon krvavog pohoda u kojem je ubijeno osmero ljudi

Dubona: Policijski očevid u mjestu gdje je nekoliko osoba ubijeno
1/36

- Napokon smo došli do Uba, ostavili su me tu, a oni su nastavili dalje. Kasnije sam saznala gdje ga je taksista vozio i što je zapravo učinio – ispričala je ova djevojka za Kurir.

Kako prenosi Telegraf.rs, taksist je potom krenuo ka Vinjištu, kako bi odvezao Uroša B. u kuću u kojoj se skrivao do dolaska policije. I sam je bio u šoku što ga je otmičar, kada su stigli na odredište, ostavio na životu. Taksist je potom nazvao policiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije