Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odredio prioritetne mete

Detalji pucnjave u Srbiji: Učenik (14) imao popis djece koju je planirao likvidirati

Beograd: Izvanredna konferencija za medije povodom tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"
Foto: A.K./ATA Images/PIXSELL
1/26
03.05.2023.
u 14:05

"Dijete je u dužem vremenskom periodu planiralo izvršenje djela. Motiv nije utvrđen. Vatreno oružje uzeo je iz stana od svoga oca i pripremio četiri Molotovljeva koktela", kazao je načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić

Četrnaestogodišnji učenik pucao je jutros oko 8 sati u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. Riječ je o učeniku sedmog razreda koji je rođen 2009. godine. U pucnjavi je ubijeno osmero djece i zaštitar, dok su šestero djece i nastavnik ranjeni, priopćilo je ranije Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije. Vlada Srbije organizirala je tim povodom izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić otkrio detalje slučaja. Istaknuo je kako je ubijeno sedam djevojčica te jedan dječak. 

"Bilo sam na tisuće očevida i mjesta zločina, ovo je nezapamćeno. Pitanje je za cijeli sustav što trebamo unaprijediti", rekao je te kazao kako je na mjestu događaja pronađeno vatreno oružje te je uhićen dječak. 

VIDEO Maloljetnika koji je pucao na školske kolege iz škole su izvela dva policajca

"Dijete je u dužem vremenskom periodu planiralo izvršenje djela. Motiv nije utvrđen. Vatreno oružje uzeo je iz stana od svoga oca i pripremio četiri Molotovljeva koktela. Po dolasku u školu odmah je izvadio pištolj. Pucao je u zaštitara pa se okrenuo prema djeci", opisao je načelnik.

Nakon počinjenih ubojstava, učenik je otišao u dvorište škole te pozvao policiju. Dječak je imao popis djece koju je planirao likvidirati. "Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu. Sam je rekao, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda malo kao iz videoigrice ili iz horor filma", ističe Milić.

Ured Fonda Ujedinjenih naroda za prava djeteta (UNICEF) u Beogradu uputio je danas sućut obiteljima i prijateljima žrtava masakra u školi i potporu svima koji su doživjeli traume. Iz te agencije UN-a poručeno je kako današnja tragedija podsjeća "zašto je važna svijest o mentalnom zdravlju i podrška, posebno u obrazovnom sustavu".

Čelnica Vijeća Europe Marija Pejčinović Burić objavila je na Tweeteru kako je "šokirana i žalosna zbog jutrošnje pucnjave u beogradskoj školi". "Moje su misli sa žrtvama i njihovim obiteljima", napisala je.  

Beograd: Izvanredna konferencija za medije povodom tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"
1/14

Komentara 4

DU
Deleted user
14:36 03.05.2023.

Nazalost djeca su bombardirana novom uzorima i novim vrijednostima znamo vec kojim, djecu nam savjetuju kojekakvi Influenceri, nameću im se uzori poput starleta, a znamo kakvo je to zanimanje, uspješnim se smatra lopovluk koji se nekažnjavanju, mediji bombardiraju sa emisijamaa bez imalo ukusa PINK, Zadruga, Brak na prvu, Ljubav je na selu. Zasto se tad čudimo ovome danas koje se nije trebalo a ni smjelo dogoditi

KU
Kujttim
14:41 03.05.2023.

Koliko je to visoka razina psihopatije u djetetu da može tako isplanirati i hladnokrvno izvršiti ovakvo zlodjelo.

Avatar Retro
Retro
14:34 03.05.2023.

Amerika dolazi na mala vrata na Balkan. Mislio sam da smo društveno sigurni što se tiče takve vrste nasilja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije