Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrhtavanje tla

Potres probudio Dalmatince: 'Bome je zatreslo'

EMSC
16.02.2024.
u 05:43

Seizmološka služba navela je kako je magnituda potresa iznosila 3,3 prema Richteru

"Skočila sam", "tutnjava i lagana vibracija", "bome je zatreslo", samo su neki od komentara koje su Hrvati noćas ostavili na aplikaciji EMSC nakon potresa koji je tresao šire zadarsko područje oko 3:50. Epicentar mu je bio 10 kilometara jugozapadno od Gračaca. Osjetio se i u Zadru, a trešnju su prijavili i u Vodicama, Kninu, Kaštel Lukšiću...

EMSC je prvo zabilježio da je potres bio 4,1, no kasnije su korigirali na 2,8 po Richteru. Seizmološka služba navela je kako je magnituda potresa iznosila 3,3 prema Richteru.

"Jutros, 16. veljače u 03 sata i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jakosti s epicentrom kod Zatona Obrovačkog. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na području oko Obrovca, Benkovca i Zadra. Nakon navedenoga, uslijedio je niz slabijih potresa od kojih je najjači bio magnitude 1.7 prema Richteru, u 04 sata i 51 minutu", izvijestila je. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Cera
Cera
06:08 16.02.2024.

poslije ona prva dva takvi od 2.8 su nas redovito tresli 6 mjeseci.Istina neugodno je kad te svaki dan tako strese , ne pomaže u glavi ali ponekad je bio jači po par sekundi i nije problem.Šovjek je sila ii otupi kad postane redovito

Avatar Pandorium
Pandorium
07:04 16.02.2024.

Tek ujutro se osjetio udar nakon gola Petkovića :) :) :)

JO
JovanC
07:41 16.02.2024.

Jel to zatreslo u 22.45 kad je sudac odsvirao kraj u Sevilli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije