Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA GRMOJA

'Potrebno je znati koje su institucije zakazale. Agrokor se ne smije ponoviti'

Nikola Grmoja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
04.09.2017.
u 12:44

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja komentirao je potrebu Istražnog povjerenstva o Agrokoru o kojemu će se u Hrvatskom saboru glasovati u rujnu.

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja komentirao je potrebu Istražnog povjerenstva o Agrokoru o kojemu će se u Hrvatskom saboru glasovati u rujnu. Naime, iako su ispunjeni svi uvjeti da se o istražnom povjerenstvu o Agrokoru glasuje u srpnju, i iako su argumenti za istražno povjerenstvo u saborskoj raspravi bili daleko uvjerljiviji, vladajuća većina je ipak odlučila prolongirati glasovanje. U tom kontekstu Nikola Grmoja osvrnuo se na aktualni  slučaj Smokvica.

„Ovo je samo jedan od razloga zašto nam je potrebno Istražno povjerenstvo za Agrokor kojeg HDZ svim silama nastoji onemogućiti obrazlažući to istragom koja je u tijeku i koju bi saborsko povjerenstvo navodno moglo kompromitirati. Istraga u Agrokoru provodi se na temelju kaznene prijave Bože Petrova i njen cilj je utvrditi kaznenu odgovornost Ivice Todorića i vodstva koncerna,“ istaknuo je Grmoja te objasnio kako cilj Povjerenstva nije utvrđivanje kaznene odgovornosti već utvrđivanje koje su sve institucije zakazale i dopustile da Agrokor naraste do ovih razmjera i na ovakav način negativno utječe na cjelokupno gospodarstvo.

Ivica Todorić godinama je bespravno koristio otok Smokvicu Velu, a bespravnim i besplatnim korištenjem ovog otoka država je oštećena za više od 200 milijuna kuna koji su otišli u zastaru, dok se za 36 milijuna kuna duga za zadnjih pet godina još sudski bori. Do kojih razmjera seže ovaj apsurd jasno je kad vidimo da Republika Hrvatska još nije uspjela vratiti svoj posjed unatoč tome što sudsko rješenje o ovrsi postoji već sedam godina.

Slučaj Smokvica samo je jedan od primjera, ali i jakih i neoborivih argumenata u prilog saborskog povjerenstva, trebamo znati koje su institucije zakazale i što moramo mijenjati kako nam se ne bi ponovio Agrokor i Ivica Todorić“, zaključio je Grmoja u službenom priopćenju. 


 

Komentara 5

ND
Novi dan isti mrak novo sranje
13:04 04.09.2017.

Mudri Grm što raste kraj mosta ponovo jaše tj. otkriva toplu vodu Eee moj narode koga izabra 2 nacrtane ovce mu ne bih dao da čuva. Idi beri mandarine .........

GE
generacija57
14:08 04.09.2017.

Neka tih 200 milijuna kuna plati porezna,jer nije radila svoj posao.

BL
bljak007
14:32 04.09.2017.

A zna se koje institucije. To pjevaju i ptice na grani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije