Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Posudio više od pola milijuna eura i potrošio na igre na sreću

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.01.2023.
u 20:10

Nazivao je oštećenike telefonom lažno se predstavljajući kao zaposlenik servisa za prijenos novca i uvjeravajući ih da će uskoro stići novac iz inozemstva

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 33-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenog produljenog kaznenog djela prijevare i davanja lažnog iskaza. Okrivljenog 33-godišnjaka tereti se da je od srpnja 2021. godine do lipnja 2022. godine u Čakovcu i okolici, znajući da 34-godišnjak i 45-godišnjak raspolažu većim novčanim iznosima, od njih ishodio da mu u više navrata pozajme novac u ukupnom iznosu od preko 512.000 eura.

Slagao im je da mu novac treba za plaćanje provizija u stranim bankama u kojima ima položen novac, nakon čega bi podigao novac iz banaka i vratio pozajmice. Tereti ga se da je kao jamstvo povrata novca predao prometnu dozvolu automobila marke VW Touareg švicarskih registarskih oznaka, iako uopće nije bio vlasnik tog vozila.

Uz to, izdao je nenaplative zadužnice na vlastito ime i na ime trgovačkog društva čiji je osnivač i direktor. Nazivao je oštećenike telefonom lažno se predstavljajući kao zaposlenik servisa za prijenos novca i uvjeravajući ih da će uskoro stići novac iz inozemstva. Primljeni novac zadržao je za sebe i utrošio ga u sportskoj kladionici, za igre na sreću, hotelske troškove i druge osobne potrebe, kažu u DORH-u. Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti i da je u rujnu 2021. godine u Čakovcu lažno prijavio i dao iskaz policiji da je izgubio osobnu iskaznicu. Koristio ju je i nakon što mu je poništena i izdana nova.

Tijekom istrage nalazio se u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i nakon podignute optužnice produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ključne riječi

Komentara 8

RB
Rastu Brojke
20:47 16.01.2023.

Ne znam, više mi djeluje da su ovi prevareni za zatvor, tamo će biti sigurniji jer očito nisu dovoljno sposobni snalaziti se u stvarnom svijetu.

DU
Deleted user
21:06 16.01.2023.

Zaprepaščujuće je kakvi tutleki ponekad raspolažu ozbiljnim svotama novca. Mislio sam da nitko više ne može nasjesti na tako prozirnu priču.

TR
tratincica68
21:49 16.01.2023.

Ja bi ga zaposlio u hdz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije