Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povodom 2. godišnjice

Poruka Petrinjaca Zagrebu: 'Grli te Petrinja, Zagrebe. Grli tvoje ranjene i srušene kuće svojim ranjenim i srušenim kućama'

Zagreb: Rušenje kuće u Đorđićevoj ulici koja je stradala u potresu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
22.03.2022.
u 10:44

U trenutku potresa postalo je jasno kako je potresom pogođeno područje središnje Hrvatske i Banovine žrtva politike koju se jedino može okarakterizirati kronično nemarnom, napisali su

Inicijativa građana „Petrinjsko proljeće“ na drugu obljetnicu zagrebačkog potresa poslala je poruku podrške i razumijevanja Zagrepčanima, povodom druge godišnjice potresa koji je pogodio glavni hrvatski grad.

„U trenutku potresa postalo je jasno kako je potresom pogođeno područje središnje Hrvatske i Banovine žrtva politike koju se jedino može okarakterizirati kronično nemarnom. Naime, proteklih više od 25 godina Republika Hrvatska ubire porez kako bi tobože osigurala temeljne usluge u zajednici i izvršavala svoje obveze prema pravima građana garantiranih Ustavom RH. Percepcija državne (i preplaćene) brige za zdravstvo, školstvo, sigurnost i infrastrukturu raspala se u nekoliko sekundi.“ – ističe, povodom činjenice da obnova Zagreba nije počela ni dvije godine nakon potresa, ova inicijativa građana okupljena oko ideje brze, kvalitetne i učinkovite obnove Petrinje. 

„Na drugu obljetnicu zagrebačkog potresa šaljemo podršku svim dragim Zagrepčanima, jer znamo što ste preživjeli. Svima vama koji još uvijek čekate obnovu. Svima vama koji se dvije godine borite sa papirologijom, obećanjima, prolongiranjem rokova. Mi vas razumijemo, jer smo na svojoj koži osjetili sve spomenuto, i tko zna koliko će vremena proći da naši razrušeni gradovi postanu sigurni za život. Tko zna koliko će vremena proći da svaki Zagrepčanin i Petrinjac ponovno živi u svom toplom domu. Tko zna kada će naša djeca opet pohađati svoje matične škole. Grli te Petrinja, Zagrebe. Grli tvoje ranjene i srušene kuće svojim ranjenim i srušenim kućama.“ – poručili su danas Petrinjci okupljeni u Inicijativu građana Petrinjsko proljeće.

>> VIDEO Dvije godine od razornog potresa u Zagrebu: Ovo su prizori koje nitko neće zaboraviti...


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije