Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada

Portugal kandidirao Antonija Guterresa za glavnog tajnika UN-a

antonio guterres
Foto: DPA/PIXSELL
01.03.2016.
u 08:26

Vlada je u ponedjeljak proslijedila kandidaturu predsjednicima Opće skupštine UN-a i Vijeću sigurnosti. Sadašnjem glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu mandat ističe krajem 2016.

Portugalska je vlada kandidirala bivšeg visokog povjerenika za izbjeglice Antonija Guterresa za glavnog tajnika UN-a, objavila je vlada jučer. Guterres je bio portugalski premijer između 1995. i 2002. i u dva mandata bio je visoki povjerenik UN-a za izbjeglice od 2005. do 2015.

"Ovim je potezom Portugal pridonio izbornom postupku ponudivši kandidata koji je iznimno kvalificiran za sljedećeg glavnog tajnika UN-a, "napisao je ured premijera u priopćenju.  

Vlada je u ponedjeljak proslijedila kandidaturu predsjednicima Opće skupštine UN-a i Vijeću sigurnosti. Sadašnjem glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu mandat ističe krajem 2016.

>> UN: neprihvaćanje muslimanskih izbjeglica podgrijava terorizam

Komentara 2

DU
Deleted user
08:57 01.03.2016.

Kakav sad opet Antonio Guterres, kakvi bakrači?! Zar kandidatura dične, napredne i "LGBT friendly" Pusić dr. Veski za glavnu tajnicu UN-a nije gotova stvar? Jesenti milu bigulicu, po izvješćivanju domaćih medija sve je već bilo gotova stvar, ali čini se da su se u igru podmuklo i zaplotnjački umiješale mračne snage HDZ-ovske i klerofašističke provenijencije, koje zato što prije i što učinjkovitije treba raskrinkati jedina prava savjest našeg društva u liku i djelu Milanović Zokija, Ranković Ostoje, Pupovac dr. Milojka, Josipović dr. Iveka, Stazić Nene, Maras Goge, "masonke" Marinović Mare i ostalih operbenih perjanica, kao i u vidu nezaobilaznih udrugarskih petokolonaša Pusić Zokija, Teršelić Veski, Zelić Dragančeta, Matula Vilka i Raukar Urške. Blago nama što ih imamo, pamtit ćemo ih vjekovima.

PE
peace7
09:15 01.03.2016.

Sve bolje nego Pusicka ,ona ni doma nije dobila potporu naroda a ne da cijeli svijet uvalimo u d...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije