Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredne mjere

Pomoć za sir, ali ne za hrvatske mandarine

mandarine (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
29.08.2014.
u 12:15

Europska zastupnica Marijana Petir (HSS) zatražila je da se pomoć ponudi i proizvođačima mlijeka i mandarina

Mliječni proizvodi poput određenih vrsta sireva dodani su jučer na listu proizvoda čiji proizvođači mogu dobiti izvanrednu pomoć EU zbog štetnih posljedica ruskih sankcija, no hrvatske mandarine još nisu dodane na tu listu.

EU je 11. kolovoza obznanio pomoć za breskve i nektarine u vrijednosti 32 milijuna eura, a 25. kolovoza obznanio je i pomoć za kvarljivo voće i povrće u vrijednosti 125 milijuna. Među tim kvarljivim voćem nalaze se i jabuke, od čega koristi mogu imati i hrvatski proizvođači jabuka koji ne mogu plasirati proizvode u Rusiju, no ne nalaze se i mandarine koje su se ranijih godina iz Hrvatske izvozile u Rusiju, a EU sada još ne nudi pomoć za štetu nastalu sankcijama. Odluka o pomoći proizvođačima mliječnih proizvoda odnosi se na mlijeko u prahu, određene vrste sireva i maslac.

Europska zastupnica Marijana Petir (HSS) prošloga je tjedna zatražila od predsjednika Odbora za poljoprivredu EP-a da se pomoć ponudi i proizvođačima mlijeka i mandarina koji trpe štetu zbog ruskih sankcija.

– Odbor je taj moj zahtjev proslijedio Komisiji. Sljedeći ću tjedan predstaviti taj prijedlog na odboru i imam naznake da se tu može očekivati podrška – kaže Marijana Petir.

>>Izvozimo uvozne banane, a jabuke su u hladnjačama

>>Metković: Uzeli mandarine vrijedne 66.000 kuna a nisu platili

Komentara 2

IS
istri
15:46 30.08.2014.

umjesto uvoz vocnih sokova manderine iskoristiti za skove. ali je u pitanje profitera uvoznika.

IS
istri
15:49 30.08.2014.

koja pomoc ako ne die mljeko pretvoriga u sir ne samo cekati da ti neko dade, ko meni daje ako mi mizerna penzija nije dovoljna. ali za traziti svi su dobri. mrs ljencuge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije