Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovrha ATP-a

Policijski USKOK upao u šibensku Poreznu upravu

USKOK
Foto: Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
08.07.2014.
u 21:07

Pretraga stanova Dvoje visokih poreznih službenika nakon pretrage prepraćeno u Split radi daljnje istrage

U Šibenskoj poreznoj upravi policijski USKOK otvorio je istragu nad pročelnikom šibenske Porezne uprave Željkom Vujinom i voditeljicom ispostave Šibenik Vesnom Restović, majkom ravnatelja NP Krka Tonćija Restovića. Saznao je to šibenski portal Šibenik IN ističući da su im zbog slučaja odgode ovrhe u šibenskoj tvrtki ATP pretraženi i stanovi. Navodi se i da je dvoje visokorangiranih šibenskih poreznih službenika nakon pretrage i istrage u Šibeniku prepraćeno u Split zbog daljnje istrage. Slučaj je komentirao stečajni upravitelj ATP-a Ivan Rude. On tvrdi da su Vujin i Restović stupili na dužnost u svibnju 2012. godine, a da je nedugo potom naložena ovrha zbog desetaka milijuna kuna dugovanja tvrtke ATP.

– Koliko znam, ovrha je odgođena jer su Vujin i Restović, koji su netom imenovani, htjeli spriječiti kolaps prometnog sustava, odnosno da djeca imaju prijevoz do kraja školske godine. Tada je, koliko mi se čini, na snazi bio i program restrukturiranja gdje je to moguće. Uglavnom, u slučaju primjene zakona kao u ovom slučaju USKOK bi u Hrvatskoj mogao privesti tisuću ljudi. Trebalo bi prije svega istražiti kako je nastao dug od više desetaka milijuna kuna, a ne samo selektivno provoditi zakone – rekao nam je Ivan Rude, stečajni upravitelj šibenskog ATP-a.

Identitet privedenih visokorangiranih poreznih službenika iz Šibenika nije službeno potvrđen, kao ni navodi da su privedeni zbog odgode ovrhe. Kako navode neki šibenski mediji, porezni djelatnici nisu se odgodom ovrhe osobno okoristili, no nitko sa sigurnošću zbog tajnosti istrage nije mogao potvrditi jesu li pod istragom zbog kakvog drugog slučaja.

>> Merzel darove koje su platili porezni obveznici slala i šefici Porezne uprave

Komentara 8

KA
kafka
12:28 08.07.2014.

Kriminal i korupcija su već predugo udomljeni tamo gdje je moć, vlast i novac.!

DK
dario.kovacic.3954
17:07 08.07.2014.

Mogu odmah i Prgina pretresti. On je prošao predstečajnu i oprošteno mu je 70 mil.kuna. Od tada je opet 100 dana u blokadi. Što tu porezna radi? Sigurno je i njima kakav brodić popravljao, kao i Sanaderu i onoj Nini Perko što mu je obećala oprostiti dugove od koncesije! Sve smrad do smrada! Rasturite ih sve...

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
15:13 08.07.2014.

Kada ce da navrnu malo do Vira???Ovdje nam Kapovic kozu guli a nitko ni da pisne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije